#VILÁGOM

Hozza-vigye a könyveket teljesen ingyen!

2014. március 20., csütörtök 14:26 |

A Heti Kimenőből ugyan kimaradt, de most szólunk, hogy március 22-én, szombaton reggel 10 órától ingyenes könyv-bolhapiacot tartanak a Blaha Lujza tér melletti Kultúrzsibi Garázsvásáron. Igen, ez nagyjából azt jelenti, hogy több ezer könyvet pakolnak ki a placcra, és el lehet őket szépen vinni haza, kiolvasni ingyen.

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi nevű országos antik, retró és kortárs bolhapiac amúgy két évvel ezelőtt jött létre az Erzsébet téri Akvárium klub egyik közkedvelt rendezvényeként, ennek egyik alprogramja az idén januárban létrehozott, az Osvát utca 7. szám alatt működő Kultúrzsibi Garázsvásár. A 600 nm-es, napfénytetős, fedett bolhapiac, minden szombaton és vasárnap üzemel, arra biztatva a lakosságot, hogy adja el ott megunt holmijait.

regikonyv shutterstock 148987913

A garázsvásárban ezen a hétvégén tehát különös hangsúlyt fektetnek a könyvekre, a bolhapiac fő attrakciója több ezer ingyenes olvasnivaló lesz, amiből bárki hazaviheti a szívéhez közel állót, remélhetőleg akkor is, ha nem pont teszem azt, a szőlőmetszés rejtelmeire kíváncsiak. A szervezők egyúttal örömmel fogadnak minden újabb könyvadományt is, amelyet szintén továbbadhatnak. Ha szombat estig nem fogy el az összes könyv, az akció vasárnap 10 órától folytatódik. 

Az egész persze nem szól másról, csak az olvasás népszerűsítéséről, ami ránk fér, és ami ezen a hétvégén az országban sok helyen a Könyvelhagyó hétvége nevű eseménnyel tetőződik. Ennek a lényege, hogy el kell hagynunk a városban egy könyvet, amit valaki megtalál, elolvas és újra elveszít. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta