#VILÁGOM

Ötvenhét filmet ad nekünk idén a Titanic

2014. március 19., szerda 09:26

2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Urániában, az Örökmozgóban, a Toldiban, Puskinban és az A38-on várja a közönséget a 21. Titanic Filmfesztivál. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, közülük hat elsőfilmes alkotás. A filmfesztivál előadásaira a jegyek ára minden moziban egységesen 1100.- Ft, bérlet idén nincs, de április negyedikéig olcsóbban, elővétellel lehet megvenni a jegyeket. 

Xavier Dolan, Kanada legprovokatívabb és legmerészebb rendezőjének negyedik filmje, a Tom a farmon (Tom at the Farm) lebilincselő pszichológiai thriller, melyben Tom elhunyt szeretője vad, szexualitását elnyomó, szadista bátyjának játékszerévé válik. A chilei Alejandro Fernández Almendras Embert ölni (To Kill a Man) című mozijában Jorge otthonának környékét egyre inkább ellepik az utcai gengszterbandák, melyek folyamatos félelemben tartják a családját. Destin Daniel Cretton Átmeneti állomásában (Short term 12) a történteket egy különösen veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó ideiglenes nevelőotthon huszonéves felügyelőtanára, a szenvedélyes és kőkemény Grace szemén keresztül ismerjük meg.

A hosszú út hazafelé (The Long Way Home), a török Alphan Eşeli alkotása Kelet-Anatólia hóborította hegyvidékén játszódik a 1915-ös szarikamiszi csata idején, a film zenéjét Víg Mihály szerezte. A Lovak és emberek (Of Men and Horses) című, Benedikt Erlingsson rendezte komikus drámában a nagycsontú, erőteljes izlandi lovak legalább olyan önfejűek, mint gazdáik, és ez teljesen abszurd jelenetekben mutatkozik meg. Anna Odell svéd rendezőnő 2009-ben megpróbált leugrani egy stockholmi hídról, öngyilkossági kísérlete végül művészeti projektté és nagyjátékfilmmé, Az osztálytalálkozóvá (The Reunion) érett, melyben bemutatja, milyen romboló hatással van ránk az iskolai erőszak és a ki nem mondott kölcsönös függés.

Az Apacsok (Les Apaches) című francia film Thierry de Peretti színész első rendezői munkája, amely a tinik szexualitását őszintén bemutató thriller. A Viktoria című bolgár filmben a Nyugatról álmodozva Borjana nem akar gyereket vállalni a kommunista Bulgáriában, ám 1979-ben mégis megszületik lánya, Viktoria, akinek rejtélyes módon hiányzik a köldöke. A Vakon (Blind) című norvég film Eskil Vogt rendezésében a 2014-es Berlinalén mutatkozott be és a legtöbb kritikus a fesztivál egyik legjobb darabjának tartja. Egy nemrégiben megvakult írónőről szól, akinek élete összefonódik a szemközt lakó Einarral és Elin nevű kisfiáéval

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta