2015-ben Budapest rendezi a WOMEX-et, a Világzenei Vásárt

A Womex, vagyis az International World Music Expo a világ legnagyobb világzenei kiállítása és vására. A szervezet ma kiadott sajtóközleménye szerint 2015-ben október 21. és 25. között fővárosunk ad otthont a szakmai rendezvények mellett koncertekben is bővelkedő eseménynek, ami azért is nagy szám, mert ez egyben a kelet-közép-európai régió első Womex-e is lesz.  

A sajtóközleményben Alexander Walter, a Womex zenei programigazgatója elmondta, hogy több évnyi előkészítés és megbeszélés előzte meg a budapesti döntést, aminek nagyon örül. Elmondta, hogy itt minden megvan ahhoz, hogy egy jó nemzetközi zenei konferenciát lehessen rendezni. A Womex alapítója, Ben Mandelson pedig a legelső konferenciára emlékszik vissza, mikor Budapest szóba kerül, és a fergeteges hangulatú táncházra, amivel az Ökrös Együttes tette felejthetetlenné a fellépését. A magyar partner a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft. lesz, a helyszínek pedig a Millenáris és a Művészetek Palotája, ahol a világzene kedvelői rengeteg koncertet láthatnak majd, de egyébként is tele lesz a város zenei rendezvényekkel. 

2008-ban egyébként a magyar zenekar, a Muzsikás együttes nyerte el a Womex díjat, 2011-ben pedig magyar nyitóbulival indult a koppenhágai fesztivál, ahol a Balogh - Lukács  cimbalom duó mellett a Söndörgő, a Tükrös és még sok más zenekar lépett fel. 

Hogy milyen is a Womex? Ilyen:

Oszd meg másokkal is!
Mustra