#VILÁGOM

Nézzen filmet teniszező romákról!

2014. március 18., kedd 12:16 |

A gyártó Laokoon Filmmel együtt a Budoku szervezi a tavalyi IDFA-n is sikeresen szereplő Besence Open (Men With Balls) című magyar doku mozipremierjét, amit ma este lehet megnézni. Kovács Kristóf (Malaccal teljes, Willkommen) harmadik rendezése ismét egy különleges történet a már-már a rendező védjegyének számító kalandos, humorban és drámában egyaránt bővelkedő stílusban elmesélve.

A Baranya megyei elfeledett zsákfaluban, Besence 126 lakosából, 102 (beleértve a polgármestert) roma, 98%-uk munkanélküli. Az agilis polgármester, Ignácz József minden lehetséges pályázati forrást megragad, melyek közül kettőt – egy kertészeti programról, illetve egy teniszpálya építéséről szólót – el is nyer a falu. 

Itt kapcsolódott a történetükbe Kovács Kristóf, hogy három éven át kövesse a falu és a teniszpálya, egyúttal a falubéliek oktatásával megbízott nyugdíjas teniszedző, Karibá nem mindennapi sorsát. az Index kritikáját itt olvashatja.

besenceopen

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta