#VILÁGOM

Szép lányok, rossz fiúk és a varázslat

2014. február 27., csütörtök 11:02

Február 27. Csütörtök

Ha bírja a swinget, akkor ma elmehet a RaM Colosseumba, ahol a Group’N’Swing: Szép lányok és rossz fiúk című előadását láthatja, ami körülbelül egy lemezbemutató nagykoncert, sok zenésszel és egy bazi nagy fekete Chevrolettel, ami körül táncol és énekel szép ruhákban Mihályi Réka és Gájer Bálint. Nekünk kicsit korán van hozzá csütörtökön, de lehet, hogy ön csakis erre vágyik. 

Február 28. Péntek

Egy jó kiállítással rápihenhetünk a hétvégére, úgyhogy menjünk el az Örkény István könyvesboltba, a Culitiris Galériába, ahol Gross Arnold Varázslat című kiállítását láthatják. A "rézkarc művészetének megújítójaként" is elhíresült művész "a korábbi egyhangú, fekete-fehér műveket a szivárvány színeiben pompázó, sodró lendületű, mégis nyugalmat és harmóniát árasztó képek váltották fel. Rézkarcain egyetlen négyzetmilliméternyi terület sem maradhat szabadon, a lapokat sajátos tündérvilágának városai és lakói népesítik be." Utána meg lehet menni Pátkai Rozina koncertre az If Caféba.

Március 1. Szombat

Ha még nem járt az új A38-on, most megteheti, elektronikus zenés parti és fotókiállítás lesz ma este. "A zenei program házigazdája az S/M Digital Records kiadó, bass, detroit, elektro, techno és groove! Az est külföldi vendége Bela Lugosi Madridból, aki a Weapons Of Bass Destruction alteregójával fog fellépni. A buli ideje alatt a fotóművész pedig Hodosy Enikő munkáiból látható majd egy erre az alkalomra összeállított válogatás." De persze lesznek magyar fellépők is, és ha nem esik, lehet nézni a vizet.

Március 2. Vasárnap

A HANEM zenekar öt nőből áll: Nádori Lídia műfordító (zongora), Bíró Kriszta, színész (ének), Murányi Márta (ének, harmonika), Rick Zsófi, újságíró (hegedű, ének), Sváb Ági (bőgő) játszanak, akik a klasszikus tangók és sanzonok mellé felsorakoztattál az újrafordított világslágereket, melyeknek szövegét Parti Nagy Lajostól, Szlukovényi Katalintól és Máthé Zsolttól kapták. Nem hangzik rosszul, első lemezük tavaly októberben jelent meg, most a KékSzobaHall elnevezésű programsorozat részeként a Budapest Jazz Clubban láthatják őket, a zenekar tagjaival Veiszer Alinda beszélget.

Március 3. Hétfő

Tényleg nem mi tehetünk róla, de erős a program az A38-on, ma például Anna Calvi lemezbemutatója lesz. "Valahol a sötétebb western filmek baljós levegője és a David Lynch-től megszokott, szürreális világok között helyezkednek el Anna Calvi dalai, amelyek a hatvanas évek pszichedéliájából, a hangszerek egymásra boruló kakofóniájából, a szürkület-közeli bizonytalanságot hangsúlyozó kórusokból és az opera-libikókán hajlítgató énekmodorból is sokat magukba építenek." - kár volna kihagyni.

Március 4. Kedd

"A KoMod Éjszakai Színház csapata most Kosztolányi véresen komoly regényét, az Édes Annát boncolgatja „kicit cípősz” humorral, némi freudi pszichoAn(n)alízissel megspékelve. Mennyit bír ki az ember, amíg teljesen elönti a fejét a vér? Mikor szólal meg az ösztönös belső hang: ölj vagy téged ölnek meg?" Mindezt a PszichoAn(n)alízis című előadás keretein belül a Királyhágó úton.

Március 5. Szerda

Ha ön szombathelyi, akkor bizonyára már jól tudja, hogy ott lesz ma este a Michael Flatney koreográfiájával készült Lord of the Dance című előadás. Később Debrecenben, Szegeden is Budapesten fellépnek az ír táncosok. Ha nem bírja a táncot, vagy az íreket, vagy csak Michael Flatley-t tartja irtózatosan giccsesnek, akkor menjen inkább a budapesti Kongresszusi Központba, ott rendezik meg ugyanis a Világ Mustrát, ami egy nemzetközi expo. Ide olyan gazdák érkeznek a világ minden tájáról, akik a családjukkal összefogva, hagyományos termékeket állítanak elő, szem előtt tartva a fenntarthatóságot, a természeti erőforrások és környezetük védelmét. Ha ön a fenntarthatóságra is nemet mond, akkor nézzen legalább szép fotókat a közelgő tavaszról, az M-galériában. Mándli Anita képeiben lehet gyönyörködni, délután öttől. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta