#VILÁGOM

A legnagyszabásúbb közösségi műalkotás lehet a harlemi cukorváros

2014. február 23., vasárnap 17:29

A gyerekektől a nyugdíjasokig nagyjából 1000 résztvevőt vár két szobrász, Brendan Jamison és Mark Revels, akik a közösség segítségével szeretnének felépíteni egy képzeletbeli várost, New York Sugar Metropolist kábé 500 ezer kockacukorból. A Kickstateren indult a projektre gyűjtés is, ugyanis 7500 fontra, azaz majdnem 3 millió forintra van szükségük ahhoz, hogy bele tudjanak vágni - eddig sajnos nem állnak túl jól a dologgal. 

Az első cukorvárost 2013 októbere és 2014 januárja között építették fel Belfastban, Észak-Írországban. A kiállítást állítólag több mint 40 ezren látták, és 5000-en vettek részt a felépítésében, így ez volt állítólag a legnagyobb közösségi művészeti projekt. A készítők nagyon sikeresnek ítélték a cukorváros nemzetközi fogadtatását és sajtóvisszhangjait, így döntötték el, hogy - ha összejön rá a megfelelő mennyiségű pénz -, megcsinálják még nagyobban és még látványosabban New Yorkban is. Az új helyszín Harlem Sugar Hill nevű terén, egy ott épült több funkciós közösségi térben volna, ahol a két szobrász, valamint nemzetközi művészek mellett a környékbeli önkéntesek munkájával épülne fel az újabb cukorváros. A projekt szervezője a Guggenheim Múzeum egyik volt kurátora, Manon Slome. A tervek szerint bárki betévedő beszállhat az építkezésbe, tetszőleges formájú, stílusú épületeket összelegózva a kockacukrokból, akár korábban épült városrészekhez is hozzáépítve a saját elképzeléseit.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta