#VILÁGOM

Ezzel a sátorral indulna kempingezni Lady Gaga

2014. február 22., szombat 08:07

Láttunk már több bizarr dolgot is hús témában az elmúlt években; Lady Gaga húscafat ruhája megihlette többek között a Black Milk Clothingot, akik anatómiai combcsontot és lábizomzatot nyomtak rá cicanadrágjaikra, majd ott volt Natalie Luder agyszüleménye, aki egy szelet szalonnát nyomott sáljára két évvel ezelőtt.

Ezúttal pedig egy kortárs brit művészt, az emberi zsírszövetek hiteles megjelenítésével kísérletező Andrea Haslert ihlette meg a téma, aki meghökkentő hús-sátrának a jól csengő „Matriarcha” nevet adta.

intestine-tent-sculpture-by-andrea-hasler-designboom-02

A nem mindennapi, némileg gyomorforgató művet Hasler elmondása szerint az 1981szeptemberében alapított Greenhami Női Köz-béketábor női ihlették, akik több, mint 30.000-en gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a brit kormány és a nukleáris fegyverek ellen. Talán ez volt a legnagyobb méretű női tüntetés, amit valaha szerveztek – írja a dangerousminds.net.

„Nem vagyok benne biztos, hogy fel lehet dolgozni a hús sátrat intellektuálisan, de azért a pokolnál jobb. Lehetetlen csak úgy elmenni mellette, és nem számít, hogy milyen rossz rémálmok fognak gyötörni utána” – mondta a történelmi és politikai mondanivalóval felvértezett hús-menedékről a művész, aki tavaly augusztusban fogott bele a furcsa projectbe, mellyel állítása szerint metaforikusan kívánta értelmezni a béketáborban felvert sátrak fogalmát.

57 complex-04

A svájci születésű, de Londonban élő és dolgozó Hasler fő profilja egyébként a viaszból és más, innovatív technikai eljárásokkal készült szobrok, melyekkel leginkább a feszültséget, a vonzást és a taszítást szeretne kifejezni. Így nem is annyira meglepő, hogy munkája során olyan művészek inspirálják, mint John Isaacs vagy Louise Bourgeouis. Nézze meg a hét perces videóban, hogy hogyan készültek Hasler megrendítői alkotásai és a sátor, amiben valószínűleg kizárt,hogy bárki is eltöltsön akár egy éjszakát is az erdőben. Vagy bárhol.

Andrea Hasler Commission Greenham Common, Episode 3 ( last in series!) from Andrea Hasler on Vimeo.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta