Ahová lépek farsang terem!

Február 20. Csütörtök

Bulizunk, hiszen minden okunk meg van rá, az elsők között például az, hogy végre nem a szerelmeseket ünnepeljük, hanem azt, hogy be lehet öltözni valaki egészen másnak, mint akik valójában vagyunk. Aki az ilyet szereti, annak mindenképpen az Eyes Wide Shut exkluzív maszkpartiján (komolyan ez a neve, hogy maszkparti, szellemes, mi?) van a helye a Trafiqban (ja, hát egy ilyen nevű helyen nem is lehet más). Ha ön már elengedte a késztetést, hogy Charlie Chaplinnek öltözzön, akkor sincs nagy baj, hiszen van ám máshol is buli ma este, például az Urimuriban, ahol Yvel & Tristan, James Grow és Dj Sobek és magukkal hozzák a Hi!Fly hangulatot. Ha még ennél is öregebb, akkor magának úgyis mindegy.

Február 21. Péntek

És ezzel még nincs vége, hiszen péntek van! Mi sem bizonyítja jobban, hogy kedvezni szeretnénk női olvasóinknak, mint az, hogy ma estére igazi Girly partiba küldjük a Gozsdu udvarba. Mert hát élni tudni kell! Ráadásul ez egy olyan buli, aminek amúgy semmi köze nincs a csajokhoz, a szervezők szerint a következőről van szó: "A Girly-vel nem is igazán zenei stílust, inkább egy életérzést adunk át. Ez egy olyan buli, ahol nincs veretés, nincsenek feszülős ütemek, egy közösségi élmény, ezért mi social house-nak nevezzük. Stílusát tekintve leginkább a berlini deep house dominál, de játsszuk magyar producerek zenéit is, és mindent, ami dinamikát ad a bulinak." Oké, de női mosdó azért van, ugye?

Február 22. Szombat

És már itt is a szombat, de mi még mindig mulatunk, mert megérdemeljük! Jön az atom? Kivagyunk miatta? Akkor posztolgathatjuk érzéseinket a Fácséra, vagy inkább rúgjunk be úgy oroszosan a Fogasházban! Ott azt ígérik, ma este Atom Durva Orosz Bulit tartanak, de nem látok vodkaakciót, ez így nehéz lesz. Hogy pontosan mitől lesz atom durva a buli, azt tehát nem tudjuk, hiszen még disznót sem ölnek, de majd önök gondoskodnak róla, hogy az legyen. És akkor ott van még a Mika Tivadar is nekünk, ahol szintén farsangoznak, a Szesztilalom jegyében (csak ne vicceskedjünk kérem, még jöhet részeg disznóra dér), bízunk benne, hogy ez leginkább azt jelenti, hogy a húszas évek stílusában ajánlott beöltözni; ha ezt teszik, este tizenegyig még egy welcome drinkre is a szórakozóhely vendégei.

atom

Február 23. Vasárnap

Egyetlen nap alatt húsz évet öregedtünk? Erre minden esélyünk megvan, ha az elmúlt napok összes partiját végigjártuk, így ma este kapcsolódjunk ki az A38-on, ahol Scott Kelly and The Road Home koncert lesz. De az is jó, ha a szüleinket küldjük el, és mi nyugodtan fekszünk egy sötét szobában addig. Szóval, a The Ghost Forgiven In My Heart lemezbemutatóján Noah Landis billentyűs, valamint Greg Dale kíséri majd a Neurosis alapítóját élőben, ahogy a lemezen is. Depresszív zene, igazi macskajajra.

Február 24. Hétfő

Jé, a Rúzsa Magdi megőrült, vagy csak az idő múlása ment az agyára, mindenesetre most épp Magdalénának hívják, ami nekünk egy süteményt és egy nagyon jó Kaleidoscopio számot is eszünkbe juttat. Ha önt meggyőzte, a Pesti Színházba kell menjen, ott lép fel a művésznő ma este. Azt ígérik, hogy ez a koncert tele lesz meglepetésekkel, és még a Magdaléna névre is fény derül, mert Rúzsa Magdi vallani fog. Nézze meg, az milyen, reméljük legalább ilyen jó hangulatú lesz:

Február 25. Kedd

Ez a hét már a zenéé, ne is próbáljunk menekülni előle, inkább menjünk a Lumen Kávézóba, ahol ma este Wahorn András lép fel Oliver Mayne-nel. Aki nem tudná, ki az utóbbi (mert a Bizottságról azért csak hallott?), annak elmondjuk, hogy Mayne egy Budapesten élő angol vibrafonos-elektonikus zenész, akinek most majd az elektronikus oldalát ismerhetjük meg. 

Február 26. Szerda

Valójában múlt szerdán indult, de csak most lett alkalmunk felhívni a figyelmet a BKF Fényíró Filmklubra, hátha mégis agyunkra ment már a zene. A Fényíró Filmklub a BKF filmes szakjainak nyilvánosan látogatható szemináriuma, amelynek célja, hogy a fiatal generációhoz is közel hozza a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket. Minden alkalommal egy-egy filmrendező vagy operatőr az est vendége, aki egyik rég nem látott vagy be sem mutatott munkáját vetíti le, majd egy moderátor filmes tanár beszélget vele a film megvalósítása kapcsán felvetődő kérdésekről. Ma este Molnár György: Anna filmje című alkotását láthatják 1992-ből.

Oszd meg másokkal is!
Mustra