#VILÁGOM

Rizsporos erotika műanyag pohárból a Caravaggiók között

2014. február 17., hétfő 09:40

Szombat este kilenc. A Hősök terén néhány barokk ruhás nő pózol a szobrok között, a turisták értetlenül nézik a csöppet sem odaillő lányokat. A népek a Szépművészeti múzeum Caravaggio  finisszázsára érkeztek, hogy végigtáncolják az éjszakát az ódon falak közt.

Némiképp megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy ha egy bál kilenckor kezdődik, akkor az épületbe addig senki se ki, se be, majd pontosan 21:00-kor jött a biztonsági őr aki kitárta a kaput a népeknek. A bevonulók még pózoltak egyet a rokonoknak, aztán irány a mulatság. Érdekes módon először csak egy előcsarnokot nyitottak meg a vendégek előtt, akiket műanyag poharas habzóborral köszöntöttek.

A teremben néhány asztalon, széken és a szegényes büfékínálaton kívül nem sok minden volt, eltekintve jónéhány gyönyörű papírvirágtól, így a következő egy órában a fotózásé és a posztolgatásé volt a főszerep, De azért volt olyan szerencsés is, aki sikeresen einstandolt egy széket vagy fotelt. Jóval 10 után nyílt ki a táncterem ajtaja, ahol dobogókon elhelyezett biodíszletek erősítették a partihangulatot. Nem tudom, hány Facebook- vagy Instagram poszton köszönnek majd vissza az odaültetett táncosok, akik merev arccal néztek a semmibe. A party egy operaénekessel folytatódott, igény szerint pedig a föl-le sétálás mellett lehetett különböző székeken, díványon és régi festmények előtt pózolva fotózkodni.

Nem ez lehetett a legrentábilisebb bulija a Szépművészetinek, de az ott lévő turistáknak nagyon tetszett az ötlet, és meglehetős csodálkozással vették tudomásul, hogy a magyarok szekrényében mindig akad egy barokk vagy rokokó szett. Hála a Gerbeaud-nak enni is lehetett, a színes makaronok jól fogytak, és mennyivel elegánsabb egy elegáns kis kerek süteménnyel sétálni, mint egy fóliázott szendviccsel.

Kund Laura, a Szépművészeti sajtósa elmondta, ők sem számítottak ennyi korhű ruhára, azt hitték, inkább inspirálódnak majd a vendégek a korszakból, és azt ültetik át valami modernebbe. A múzeum igyekszik minden kiállításának lezárását valamilyen nagyobb szabású eseménnyel zárni, itt pedig adta magát, hogy a barokk korszakhoz nyúljanak vissza.

A buli végül beindult Lykke Lire és Depeche Mode-ra táncoltak a népek, repkedtek a parókák, és a pezsgő is folyt rendesen. A kihalt ruhatárban aztán megnyugtattak: jól sikerült a buli, már ketten hánytak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta