#VILÁGOM

Van Gogh festmények elevenednek meg a világ első festményfilmjén

2014. február 1., szombat 11:29

Teljesen őrült, monumentális, némileg értelmetlen, ám gyönyörű vállalkozásba fogtak a Breakthru Films munkatársai: Loving Vincent címmel olyan animációs filmet szeretnének elkészíteni, amelynek fázisrajzait nem számítógéppel rajzolják ám, még csak nem is ceruzával, hanem olajfestmények formájában, kézzel festik. Igen, minden egyes képkockát. Az annyi, mint 56800 külön, önálló festmény. A monumentális festményanimációban természetesen Vincent Van Gogh leghíresebb festményei is megelevenednek - írja a Colossal.

A filmhez a Kickstarteren keresnek támogatókat, és feltöltöttek már egy videót is, amiben bemutatják, hogyan is tervezik mindezt, és kapunk némi ízelítőt is abból, hogyan fog kinézni egy ilyen film (eszméletlenül jól), és milyenek Van Gogh festményei, ha megmozdulnak (még annál is jobbak). A tervek szerint 40 festőt választanak ki majd a munkához, ők festik majd meg Van Gogh stílusában vászonra, olajjal az 56800 képkockát, amikből a film összeáll: ezzel a Loving Vincent lesz a világ első festményanimációs filmje. Már ha elkészül: a Kickstarteres pénzgyűjtés február 6-án jár le, addig kellene összejönnie 75000 fontnak (27,6 millió Ft), de egyelőre még csak 24 ezernél (8,8 millió Ft) járnak. Pedig ha csak 7 fontot adományoz (ez csak kb 2500 Ft!), már szuper Van Gogh-festmény hűtőmágneseket kapna cserébe!!

Vicent van Gogh 1890 július 27-én, 37 évesen szíven lőtte magát, és két nappal később meghalt. Sokáig rohamokkal küszködött, volt, hogy az eszméletét hetekre is vesztette, és hosszú időt töltött idegszanatóriumban, de mai napig nem tudni pontosan, milyen betegségben szenvedett. Azt feltételezik, hogy mentális problémái mellett zöldhályogja is volt, ami miatt elveszíthette volna a látását.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta