#VILÁGOM

Este Fantasztikus bolygó vetítés a Gólyában

2014. január 28., kedd 18:56

A Lehel tértől és a Corvin-negyedtől sem kell nagyon sokat sétálni, hogy az ember eltaláljon a Bókay János utcába, ahol a Gólya nevű roncskocsmában ma este René Laloux filmklub indul. Ha ismerős a név, az azért van, mert a rendező dolgozott a Pannónia Filmstúdióval a 80-as évek elején, annak eredményeként született egy egész generáció egyik legzseniálisabb, és egyúttal legparásabb rajzfilmélménye, az Idő urai. Arra is sor kerül majd, de a mai, első vetítésen egy korábbi filmjével kezdenek, a francia-csehszlovák koprodukcióban készült Fantasztikus bolygóval, ami 1973-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál különdíját is. A szürreális filmben az embereket (itt Omoknak nevezik őket) háziállatként tartja egy idegen faj, akik elvileg sokkal fejlettebbek náluk, mégis kifejezetten mostohán bánnak velük. 

"A Draagok egy idegen faj; formára emberszerűek, de nagyjából százszor nagyobbak náluk, a bőrük színe kék, legyező-szerű fülük van és hatalmas, kidülledő piros szemük. A Draagok ezen kívül sokkal tovább élnek, mint az emberi lények - a Draagoknál egy hét az embernél egy évnek felel meg. Néhány Omot befognak háziállatnak; a többieket pedig, akik vadon élnek, bizonyos időközönként kiirtják" - írják a Facebook oldalon a wikipédia szócikkre utalva. Akinek az Idő urai pszichidelikusan nyomasztó, mégis izgalmas világa bejött, annak ez is be fog, szerintünk mindenképp érdemes elindulni! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta