#VILÁGOM

Gyönyörködjön három méter magas koreai tésztalevesekben!

2014. január 19., vasárnap 16:56

A távol-keleti tésztalevesek köré már komplett szubkultúra szövődött (ennek egyik vadhajtásaként is felfogható például a ramen burger), de a szöuli születésű, Új-Zélandon élő Seung Yul Oh gyantaszerű anyagból és szilikonból készített szobrai új szintre emelik a rajongást. A művész természetesen a szobrok minden elemét kézzel készíti, és bár igen valósághűek, a húsok, zöldségek és tojások is  mind-mind ehetőnek tűnnek, de persze nem azok.

Fotó: Seung Yul Oh

Ezek a levesszobrok több mint három méter magasak, evőpálcikákkal a tetejükön. Egy-két művészeti témájú szakmai blog megpróbálkozott az értelmezéssel is, elmélázva például azon, ki lehet olyan magas, hogy felérje a pálcikákat, de inkább csak eszetlenül királyul néznek ki. 

Seung Yul Oh 2005-ben végzett az Auckland Egyetemen, de 2003 óta állít ki. Az egyik legnagyobb fordulópont az életében 2006-os önálló kiállítása volt, de több díjat is nyert már 2005-ben, 2007-ben és 2010-ben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta