Rágyúrhat a Nimfomániásra!

Január 9. Csütörtök

Ma kezdődik a Toldi moziban a Lars von Trier fesztivál, aminek az utolsó napján, azaz vasárnap még a Nimfomániás című új filmet is láthatja premier előtt - ha sikerül bejutnia rá. De ha inkább nosztálgiázna a régebbi filmeken, akkor sincs nagy baj, ma például hattól a 2009-es Antikrisztust, nyolctól pedig a 2011-es Melankóliát adják. 

Nimfomániás
Nimfomániás

Január 10. Péntek

Lazítani is kell a héten, erre remek lehetőség nyílik ma este a Corvintetőn. A Be Massive prezentálja számunkra ugyanis a rettentően elfoglalt Jay Lumen-t. Nem tudja ki ő? Pedig "Jay Lumen számos olyan falat tört már át elsőként, amelyre mindenki azt hitte, hogy magyarok számára lehetetlen"! Ráadásul "folyamatosan bebizonyítja, hogy minőségi és igényes elektronikus zenével is elérhető az igazi, akár a világsiker. Mind a populáris közönség mind a művészibb beállítottságú underground közönség is egyaránt szereti". Most már azért csak megnézi, nem?

Január 11. Szombat

Ha kicsit komolyabb programra vár, akkor január nyolcadikától négy előadás erejéig megnézhet egy J. M. Coetzee regényéből Mundruczó Kornél értelmezésében készült darabot, a Proton Színház: Szégyen című előadását (amennyiben elmúlt már 16 éves). "A Nobel-díjas J. M. Coetzee Szégyen című regényének főhőse egy, a messzi Dél-Afrikában, a poszt-apartheid időszakában Cape Townban romantikus irodalmat tanító professzor, David Lurie. A regény szétfeszíti a helyi társadalmi erővonalak alkotta kereteket és éles pontossággal képes rámutatni saját európaiságunk legnagyobb kérdéseire. Azokra a közös félelmekre és problémákra, amelyek egy nyilvánvalóan nagy átrendeződés előtt álló kontinensen mindannyiunkat foglalkoztatnak."

Január 12. Vasárnap

Vasárnap újra nyugodtabb vizekre evezünk, nézegessünk mondjuk izmos Liev Schreibert a Marson, ha épp nincs jobb dolgunk, és a fagy se áll továbbra se be. A MARS - Az utolsó napok ideális vasárnapi mozi, "A mégis élő, marsi baktérium visszavág" is lehetne a címe, de bízzunk benne, hogy ennél azért színvonalasabb produkcióról van szó. Amúgy a Normafán jártak már idén?

Január 13. Hétfő

Máté Gábor beszélget Czapáry Veronika írónővel a Megszámolt babák című könyv kapcsán a Nyitott Műhelyben. Az ingyenes program Babák éneke címen fut, és a beszélgetés aktív résztvevője Bodrogi Éva operaénekesnő is, akinek a dalain keresztül megismerjük a babák hangjait. Nyolc valódi baba mellett nyolcszor szólal meg, de senki ne számítson laza, derűs hangokra.

Január 14. Kedd

A Krétakör hamlet.ws című előadását ugyan 2007-ben mutatták be, mégis feltételezzük, hogy még nem látta mindenki. Ha ez önnel is így volna, akkor ma este a Mu Színházban a helye, hogy megnézze Schilling Árpád rendezésében Gyabronka József, Nagy Zsolt valamint Rába Roland játékát. A felnőtté válás története ez, William Shakespeare Hamletje, illetve William Blake, Georg Büchner, Anton Csehov, Eminem, Allen Ginsberg, Johann Wolfgang Goethe, József Attila és Pilinszky János szövegeinek felhasználásával.

Január 15. Szerda

Bár még egy hónapig megteheti, ha még nem látta, nézze meg a Julia Stoschek Collection Egy város entrópiája című kiállítást. "A 2007 óta nyilvános Julia Stoschek Collection olyan nemzetközi, kortárs képzőművészeti magángyűjtemény, amely leginkább az időalapú médiumokra fókuszál." Eldönthetik, mennyire.

my future is not a dream 02
Cao Fej / Műcsarnok
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek