Tavalyi elmaradások, és egyéb programok

Január 2. Csütörtök

Nem is indulhat jobban az év, mint versekkel, így okvetlen menjen ma a Katona Sufnijába, ha még nem látta, amint Bezerédy Zoltán a Bagatell című előadásban Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből szemezget.

Január 3. Péntek

Ha valakiben már van annyi energia, hogy igazán jól érezze magát, akkor a Dürer-Kert a Rage Against the Machine, a Faith No More, és a Red Hot Chili Peppers számait hozza el nekünk, hogy az újévben is boldogan nosztalgiázhassunk. Persze túl szép lenne a zenekarokat élőben látni, de a tribute-tel sincs semmi gond, ha jó.

Január 4. Szombat

A Stohlos Kőműves Kelemen igazán fogyasztható, ráadásul rövid és viszonylag könnyen is emészthető rendezése Alföldi Róbertnek, így év elején szintén nem árt bepótolni, ha még nem láttuk. A RAM Colosseum ritkán tűzi a műsorára az előadást, de azért bejutni nem lehetetlen rá. 

IMG 9647
Pintér Árpád / ExperiDance Production

Január 5. Vasárnap

A Tolkien-rajongóknak elég, ha csak ma kelnek fel, hiszen az Uránia Nemzeti Filmszínházban Egy régóta várt utazás címen Tolkien nap van. Este hat órától például "Középfölde dalban, táncban" címmel tolkieni ihletésű előadásokkal szórakoztatják az érdeklődőket, ezt aligha hagyná ki egy rendes Hobbit rajongó. 

Január 6. Hétfő

Kezdje a hetet új szokások felvételével, hiszen január van, nem késő megváltozni. Erre ad remek lehetőséget a Momentán Társulat hajnali hétkor kezdődő Nulladik óra című előadása. Azt ígérik, "pörgős jelenetek, váratlan megoldások, hihetetlen karakterek, szívbemarkoló dalok" ébresztik fel a közönséget, a nézők ötletei alapján. 

Január 7. Kedd

Vetítés és beszélgetés-sorozat a Beat-nemzedék/Allen Ginsberg kiállításhoz kapcsolódóan - Filmek a BBS (Balás Béla Stúdió) Archívum anyagából. A filmösszeállítás szándéka szerint azt a hiányérzetet kívánja erősíteni, melyet a "beat nemzedékiség" mint kulturális forma beteljesít a hazai kultúraértelmezésekben. 

1510562 10151784232667016 1644362631 n
Facebook / Ludwig Múzeum"Vert nemzedék" - BBSA vetítés

Január 8. Szerda

Ideje koncertre menni, a Glenn Miller Orchestra ma este a Budapest Kongresszusi Központban lép fel. De ha inkább az irodalom dobogtatja meg a szívét, akkor a Nyitott Műhelyben a helye, ahol irodalmi szakemberek beszélgetnek Garaczi Lászlóról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek