Még ünnepekkor is csak a pasizáson jár a fejük!

Itt az év vége, idén utoljára mondjuk meg, hogy mit vegyen a kezébe este lefekvés előtt, ami nem a távirányító. Bár messze még a Valentin nap, mi azért valamilyen szinten a decembert is a szerelmesek hónapjának választottuk, ha másképp nem, hát olvasási szinten. A szerelem témakörét karácsonykor is érdemes körüljárni, sőt, ha a végletekig romantikusak vagyunk, ilyenkor a legérdemesebb.

Ezért aztán Carole Matthews Szeress karácsonykor című regényével kezdünk, ami inkább a közepesen romantikus kategóriába sorolható, viszont cserébe könnyedén segíthet olyanokon, akiknek nem annyira szoktak zökkenőmentesen menni az ünnepek vagy furcsa a családja. Az anyuka a körülötte lévő reménytelen káoszból próbál meghitt karácsony estét varázsolni, egy próbát talán megér, hátha vannak jó ötletei.

B1096927

Karen Mack és Jennifer Kaufman könyvéről sokat nem lehet mondani, talán elég a címe is: Freud szeretője. A tartalma nekünk kicsit fellegzősre sikerült, és csak bízni tudunk benne, hogy a regény ennyire nincs elszállva, de mindenképp érdekes lehet egy nő története, aki rabulejtette a pszichológia nagymesterét. És ha már pszichológia, akkor rögtön próbáljuk megtudni Caitlin Morantől, hogy Hogyan legyünk tökös csajok? Caitlin Moran az a nő, aki megmondja a brit tiniknek, hogyan kell élni, mondjuk, akinek egy brit tiniről csak Adrian Mole ugrik be, az nem sok jóra számít ezen a téren. A könyv a következőket ígéri: "Mindazok, akik értékelik a szókimondást és a fanyar humort, akik kíváncsiak arra, mitől nő manapság a nő, s akik készek arra, hogy nevessenek az őket körülvevő világon és persze mindenekelőtt önmagukon, azok értékelni fogják ezt a könyvet."

Még mielőtt azonban elöntene minket a giccs, az önmegismerés és a romantika, kalandozzunk el egy kicsit Richard Godwin írása A romlás labirintusa felé. A könyv thrillerbe oltott horror, ami egy sorozatgyilkosról és az őt hajszoló nyomozópárosról szól. A sorozatgyilkos ezúttal nem feltétlenül nőket gyilkolász, már csak ezért is öröm lehet elolvasni a könyvet, már amennyiben borzongani vágynának az év utolsó napjaiban.

B1098456

Decemberig kellett várni, hogy kiderüljön, mire képes egy nő, hogy megőrizze titkát! Szerintünk semmire, de Kate Morton Távoli órák című regényében is hasonló derülhet ki, hiszen arról szól, hogy egy lány az anyja múltját próbálja feltárni. Azt írják, a könyv romantikus thriller, melynek "szövevényében izgalmasan keverednek odaadó szerelmek, sorsfordító árulások és kísértő emlékek". Pont erre van szükség halászléfőzés után!

Mondjuk, minket az sem lepne meg, ha ennél is többre. Ebben az esetben tudjuk melegen ajánlani Jodi Ellen Malpas Ez a férfi című írását, de csak akkor, ha bírja a "lehengerlően jóképű, elbűvölő és magabiztos playboyokat", meg ami velük jár. És hogy mi jár velük? Hát, az efféle könyvekben általában elsöprő szex, elképzelhetetlen vagyon és érzelmek, amiket csak a főszereplőnő tud kihozni belőlük. És hogy mi jár velük az életben? Általában a nagy büdös semmi. De vannak, akik szeretik olvasni az ilyesmit...

Oszd meg másokkal is!
Mustra