Lazuljon rá az ön előtt álló stresszre!

December 19. Csütörtök

Karácsonyi hangulatnak hála, a Diótörőt adják országszerte. Ezért is ajánlott az apukáknak elvinni rá a gyerekeket, így legalább addig az anyukák rohangálhatnak az ajándékok után, vagy süthetnek. Persze, mindez történhet fordítva is, sőt, akár az egész család mehet balettot nézni. Egyszer úgyis kötelező. Miskolcon a szegediek előadásában (később a Müpában és Szegeden is), az Ódry színpadon Gothár Péter rendezésében, és természetesen az Operában. Akinek már most elege van a karácsonyból, az hallgasson Kiscsillagot a hajón este nyolctól, és Lovasi régi-új együttesével lazuljon rá az ünnepre.

tk3s 009lca13262
Luis Castaneda / Northfoto

December 20. Péntek

Igazi jó hangulatot teremt a Varázsfuvola, melynek új adaptációja Varró Dániel szövegeivel teszi újszerűvé és megfoghatóvá az operát. A gyerekeknek is ajánlott előadás teljesen más, mint amit eddig láthattunk, nem csak az izgalmas jelmezek miatt, hanem azért is, mert szinte végig tökéletesen érthető a szövege. Ráadásul a Zeneakadémia megújult épülete gyönyörű. Kling József megfogalmazta, mitől is olyan izgalmas a darab.

DSC 1293
Bődey János / Index

December 21. Szombat

Ha hisztérikusan ajándékok után rohangál, akkor menjen az Allee-ba, mert ott egész nap meséket vetítenek a gyerekeknek, illetve Csuja Imre, Kálid Artúr és sokan mások mesélnek régi magyar klasszikusokat. Ha az egészből elege van - amit megértünk - menjen a Normafához rétesezni, ott legalább eloszlik a tömeg.

Kép6
Tóth Patrícia Flóra / Index

December 22. Vasárnap

Az A38-on lép fel a Tiger Lillies este nyolctól, amit "kicsik és nagyok, pánkosok és poposok, new school-osok és old school-osok, swinglik és swingerek, fehérek és négerek" egyaránt élvezhetnek. Anglia legőrültebb zenekara Fellini világával sokkol. Plusz háromezerért vacsora is jár a koncert mellé.

December 23. Hétfő

Örök kielégülés vár mindenki a Rohamban, ugyanis itt rendezik meg a 3. Vostok Télanyóünnepet és Vodkakatapultot. Ha csak annyit mondunk, hogy Tudósok und Wattican Punk Ballet, akkor máris mindenki tudja, hogy itt bizony brutális bulira lehet számítani.

December 24. Kedd

Eszébe ne jusson bármit is csinálni az éneklésen, evésen, és ajándékbontáson kívül! De, ha úgy érzi, segítene, akkor oszthat ételt a Krisnásokkal, vagy segíthet a Máltaiaknál. Ha pedig lelki megtisztulásra vágyik, hallgasson valahol karácsonyi misét, mely még a nem vallásosok számára is különleges élményt jelent.

84657784 (1)
Galerie Bilderwelt / Europress / Getty

December 25. Szerda

Ha Karácsonykor mindenképp programot akar a habos kakaó és a bejgli mellé, akkor menjen el korcsolyázni! Budapesten és vidéken egyaránt egy csomó jégpálya várja a lelkes felnőtteket és gyerekeket. Ha pedig nem hajlandó korit húzni, vigye el a gyereket, és igyon egy forralt bort a pálya szélén.

 

 

Szécsi István / Velvet
Oszd meg másokkal is!
Mustra