#VILÁGOM

Ilyenek a legó-Amerika államai

2013. december 8., vasárnap 09:35

Nemrég söpört végig az interneten a Buzzfeed összeállítása arról, ahogy amerikaiak próbálnak kitölteni egy Európa-vaktérképet, és nagyon nem megy nekik a dolog. A Velveten található tesztek alapján aztán bárki megbizonyosodhatott róla, hogy vaktérképeket töltögetni egyáltalán nem olyan egyszerű. Teljesen érthető, ha egy átlag amerikainak nem megy az Európa-térkép, amikor, mint kiderült, egy átlag angol is simán elvérzik egy Egyesült Államok vaktérkép felett. Egy kanadai művész legújabb projektjében legóval jeleníti meg az egyes amerikai államokhoz kapcsolódó sztereotípiákat, amivel elhelyezni ugyan nem feltétlenül segít őket, de a képeket elnézegetve legalább homályos fogalmat kaphatunk arról, melyik állam miről nevezetes.

Jeff Friesen legóihoz kattintson a képre
Jeff Friesen legóihoz kattintson a képre
Fotó: jeff-friesen.com

Jeff Friesen profi fotósként dolgozik, úgyhogy a legóállamok csak egy mellékprojektet jelentettek a munkájában. Minden azzal kezdődött, hogy megpróbálta a hétéves lányát valami aktív időtöltésre ösztönözni nyáron. Mindenfélét építették délutánonként legóból, amiket aztán Friesen lefotózott. Ő egyébként az államok többségét be is utazta korábban, Massachusetts-ben két évig élt is. Mint mondta, minden háttér papírból készült, és csak egy kicsit dolgozott a képeken fotóshoppal, például hogy eltüntesse az épületeket vagy bábukat tartó zsinórokat. A képek közt aztán vannak nyilvánvalóbbak - mint például a földönkívüli Új-Mexikóban, vagy a hippik Kaliforniában -, és kicsit oldottabbak, mint például az arizonai kép, ami akár egy Banksy utalás is lehet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta