Nézne dánokat állóhajón?

November 21. Csütörtök

Senkit ne tévesszen meg, hogy szar idő van, hiszen ez teljesen normális az évnek ebben a szakában, inkább örüljünk annak, hogy ma indul a Fridge Nemzetközi Snowmobile és Zenei Fesztivál. Ja, hogy már éppen Bécsben nézi, hogyan díszítik fel a Maria Hilfert? Sebaj, mert ott is képviselteti magát a fesztivál, de ha mégis inkább Budapesten akarja élvezni, akkor egészen a Hó Show-ig kell érte mennie, ahol a snowmobile freestyle show mellé koncerteket is láthat Paul Kalkbrennertől a Dub FX-en, Punnany Massifon és Bëlgán át a Carbonfoolsig.

November 22. Péntek

Fúziós zene magyar népzenével és világzenével kombinálva ma estére, miért ne? Ehhez nem is kell mást tenni, csak egy jól irányzott taxissal a Muzikumba vitetni magunk, és máris élvezhetjük Ferenczy György és a Rackajam koncertjét. Fiataloknak duplán ajánljuk, hiszen sok esetben magyar költők - Petőfi, Weöres, Gérecz Attila - verseit zenésítették meg, így két legyet is üthet egy csapásra! Itt mondjuk, kicsit többen vannak:

November 23. Szombat

Azt mondják, hogy ma a Trafóban a "W.H. zenekar rendhagyó koncerten idézi meg Shakespeare szerelmes szellemét, együtt a magyarországi hiphop színtér fenegyerekeivel, Závada Péterrel (Újonc) és Süveg Márkkal (Saiid), az Akkezdet Phiaiból". Persze a W.H. meets Akkezdet koncerten az eredeti, angol szövegű Shakespeare-szonettek továbbra is a Múzsa, Sena Dagadu előadásában hangzanak majd el.

November 24. Vasárnap

Nézne dánokat állóhajón? Ennek sincs semmi akadálya a hétvégén, hiszen a When Saints Go Machine lép fel az A38-on. A pop, a house, a soul és a poszt-punk zenék egyvelegét hozó banda koncertjére féláron juthat be, amennyiben korábban jegyet váltott a Kortárs Skandináv Fesztivál bármelyik programjára, így most igazán jó rajongója lenni a skandinávoknak!

November 25. Hétfő

Jókat hallottunk róla, és amúgy is ki ne imádná Hitchcockot minden mennyiségben, így aztán ha esetleg Pécsen jár üzleti úton este nyugodtan üljön be a színházba levezetésképp, és nézze meg a 39 lépcsőfokot Horgas Ádám értelmezésében. "Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy szövevényes bűnügy kellős közepén nem találja magát."

November 26. Kedd

Elégé elfogultak vagyunk, mert nagyon szeretjük a dobot, így aztán nem véletlen, hogy ma estére a Müszi programját ajánljuk, ami két dobos igen őrült produkciója. A Deux Boules Vanille, Loup Gangloff és Frederic Mancini dobosokból áll, akik mellett még egy analóg szintetizátor segíti a teljesen őrült hangzás elérését, valahogy így:

November 27. Szerda

Ha még nem látta volna, okvetlen nézze meg a Beat-nemzedék című Allen Ginsberg kiállítást a Ludwig Múzeumban. "A kiállítás anyagát performansz-felvételek, filmek (köztük olyan klasszikusok, mint a Pull My Daisy), szövegek, fényképek, riportok, kézirat-reprodukciók és eddig még nem publikált dokumentumok alkotják" - írja a Ludwig ismertetője. De ha Závada Péter költő-rappernek jobban hisz, nézze meg, ő miért ajánlja ezt a kiállítást:

Oszd meg másokkal is!
Mustra