Többszörös orgazmus, szerelem és kiflifelfújt

November 13. Csütörtök

A Budapesti Anarchista Színház úgy gondolja, hogy elég színdarab készült már az etikátlan monogám kapcsolatokról, így a Többszörös Orgazmus című produkciójukkal inkább az etikus nem-monogám kapcsolatok lehetőségeit járják körül. A "poliamória" vagyis sokszívűség olyan szexuális szubkultúra, ahol a szerelemnek nem előfeltétele a kizárólagosság sem szexuális, sem érzelmi értelemben.

November 14. Péntek

Ma kezdődik és egész hétvégén tart a Márton napi Hungarikum Ünnep a Múzeum kertben: komolyan ez a neve, nem is véletlenül. Lesz például liba minden mennyiségben, és nem túl meglepő módon, de olyan is lesz, hogy a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, a Kultúrzsibin pedig antik régiségekre lehet némi szerencsével bukkanni.

01
Huszti István / Index

Aki enne és közben jó zenét hallgatna, az menjen a Kőlevesbe, ott főz ugyanis Spenót meg a többiek, azaz a Puszi Zenekar. Ehet például Leveles spenót főzeléket bundáskenyérrel vagy konfitált borjúpofával vagy mindkettővel (borjúpofa 4-5 órán át lassan párolva fehérboros rozmaringos cuccban), vagy egy jó Túrómisut (túrós finomság mascarponéval), vagy akár az egész menüsort. Utána a Puszi zenél 10-től. 

November 15. Szombat

Ma este a Grencsó Kollektíva lép fel a BMC - Opus Jazz Clubban, ahol Grencsó István vendége a német jazz-basszus klarinétos Rudi Mahal lesz. Csak szólunk a lelkes Grencsó fanoknak, hogy az együttes azt ígéri, hogy "bivalyerős friss anyaggal jelentkezik, sőt először elhangzó számokat is bemutatnak"! 

Akit pedig jobban érdekel Marina Abramović performansz művész élete, annak a Toldiba érdemes majd mennie. A Belgrádban született művész egészen absztrakt dolgokat művelt már, de akinek ez nem lenne elég, azt is megnézheti, milyen, amikor egy performansza során teljesen váratlanul szembesül élete szerelmével, akivel akkor már 22 éve nem látták egymást. A dokumentumfilm nyolctól a Toldiban (az alábbi részletben a nagy szerelem, Ulay kb 1:30-nál tűnik fel).

November 16. Vasárnap

Fontos nap ez a mai a sci-fi rajongóknak, hiszen itt a HungaroCon 2013. Az 1980 óta minden évben megrendezett országos sci-fi találkozón a filmek és interaktív programok mellett bemutatkoznak a kiadók és a klubok, szakmai kerekasztal elemzi az újdonságokat, sőt sor kerül a legjobb hazai alkotások díjazására is. A Thoron és a Végjátékon eléggé rajta vannak. 

November 17. Hétfő

Szereti a filozófiát? Nem? Na, majd most megszereti, mert a Platón ma? Platón, ma! című programsorozat a Platón tárgyalta legfontosabb gondolatokból kiindulva az "emberi élet alapvető kérdéseiben vizsgálódva keresi az életet teljesebbé tevő elveket és célokat". Félek, nem a 42 fog kijönni nekik, de ki tudja. Ha önt is érdeklik a témában előadások és beszélgetések, kiállítás, önismereti túra várja, sőt erénykereket, kvízeket, kalandos önsorsfonást, filozófiai-logikai társasjátékot is ígérnek. 

November 18. Kedd

Hétfőn kezdődik és vasárnapig tart a  7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle a Marczibányi téren. Bármikor érdemes beesni, 1200 Ft egy jegy, és nagyon sok jó darabot lehet kifogni. Kedden például reggel 9-től a Mesebolt Bábszínház Tá-ti-ti címmel mutat be egy játékot, mely mindössze 40 perc, de elvarázsolja a kicsiket.

shutterstock 48049894

10-től a 17 éven felülieknek érdemes elnézni a Marcziba, itt mutatja be ugyanis a Szputnyik Nick Hornby Hosszú út lefelé c. darabjának átiratát, melyet Gigor Attila álmodott meg. A színházi játék Magyarország első,  kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. "A tizenhét-tizennyolc éves korosztállyal közösen gondolkodunk arról, milyen kötöttségeknek köszönhetjük, hogy tartozunk valahová, és miért akarunk ezektől újra és újra megszabadulni. Kötelek, kötelékek, kötelezők, kötődések, kötelességek, kötelezettségek..."

November 19. Szerda

Szerdán mozogjon egy kicsit, menjen el futni vagy tornázni, aztán pedig egy meleg takaróval kuckózzon be a kanapén, és nézze meg a Csak egy kis pánikot a Viasaton 21:25-től, ahol Robert de Nirón és Billy Crystalon lehet nevetni. Mert egy pánikbeteg maffiafőnöknél kevés viccesebb dolog akad, még akkor is, ha már huszonnyolcszor láttuk. Aki pedig maradna a realitásoknál, az nézze meg az On the Spotot a királyi egyesen 21:20-tól. amiben S.Takács András és Cseke Eszter Kasmírt mutatják be. Előtte akár össze is dobhat egy kiflifelfújtat, és ha a lekvár helyére Nutellát rak, akkor teljesen feleslegesen tornázott.

kifli3kicsi
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra