#VILÁGOM

A Pradának forgatott kisfilmet Wes Anderson

2013. november 14., csütörtök 18:36

Az amerikai rendező legújabb filmjét, a Grand Budapest Hotelt csak 2014. február hatodikán mutatják be a 64. Berlini Filmfesztiválon, azonban a rajongók legnagyobb örömére most forgatott a Pradának egy nyolc perces kisfilmet, aminek természetesen ő volt a forgatókönyvírója is. Ebben is majdnem minden benne van, amiért Andersont szeretni lehet.

A Castello Cavalcanti 1955 szeptemberében játszódik, amikor egy Jed Cavalcanti nevű autóversenyző a Molte Miglia rallin balesetet szenved, amikor behajt egy kisvárosba. Nem sokkal a baleset után aztán kiderül, hogy innen származik a családja, a kényelmes öregek között még rokona is van, úgyhogy csatlakozik hozzájuk a semmittevésben.

A film története nagyjából ennyi. Az abszurd párbeszédek, a beállítások, a rikítóan színes képek, a kidolgozott hátterek viszont megint remekül kiadják a jellegzetesen lökött hangulatot. Ebben nagy szerepe volt Darius Khondji-nak is, akivel Anderson korábban is forgatott már a Pradának kisfilmet: a Candy-t Lea Seydoux-val.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta