A Pradának forgatott kisfilmet Wes Anderson

Az amerikai rendező legújabb filmjét, a Grand Budapest Hotelt csak 2014. február hatodikán mutatják be a 64. Berlini Filmfesztiválon, azonban a rajongók legnagyobb örömére most forgatott a Pradának egy nyolc perces kisfilmet, aminek természetesen ő volt a forgatókönyvírója is. Ebben is majdnem minden benne van, amiért Andersont szeretni lehet.

A Castello Cavalcanti 1955 szeptemberében játszódik, amikor egy Jed Cavalcanti nevű autóversenyző a Molte Miglia rallin balesetet szenved, amikor behajt egy kisvárosba. Nem sokkal a baleset után aztán kiderül, hogy innen származik a családja, a kényelmes öregek között még rokona is van, úgyhogy csatlakozik hozzájuk a semmittevésben.

A film története nagyjából ennyi. Az abszurd párbeszédek, a beállítások, a rikítóan színes képek, a kidolgozott hátterek viszont megint remekül kiadják a jellegzetesen lökött hangulatot. Ebben nagy szerepe volt Darius Khondji-nak is, akivel Anderson korábban is forgatott már a Pradának kisfilmet: a Candy-t Lea Seydoux-val.

Oszd meg másokkal is!
Mustra