no

Lengyel dzsesszel indul a hét!

November 7. Csütörtök

Szereti a lengyel dzsesszt? Az jó, mert most lehet benne része, ha lenéz a Budapest Music Centerbe, ahol három nap alatt hat zenekart hallgathat meg a lengyel dzsessz-szcéna élvonalbeli zenészei közül. A Polish Jazz For Budapest 2013 elnevezésű rendezvénysorozaton november 7-9 között fellép az Artur Dutkiewicz Trio, a Maciej Fortuna Trio, a Piotr Lemańczyk Trio, a DuoDram (Jaskułke-Wyleżoł zongora duó), a Piotr Wojtasik Quartet Tóth Viktorral, Hodek Dáviddal valamint Anna Maria Jopek.

November 8. Péntek

Egyszer mindennek eljön az ideje, ma például annak, hogy a Vígszínházban is bemutatkozzon a Nemzeti Színházban Stohl András főszereplésével bemutatott Mephisto. Persze, hogy irreális már rá jegyet kapni, hiszen már a korábbi helyszínen is óriási volt a hype az előadás körül, de egy próbát talán megér, ha nincs jobb ötlete pont péntek estére.

November 9. Szombat

Állítólag a Helyes_Beat zenekar célja, hogy Magyarországon is megteremtse a modern, magyar nyelvű, mainstream gospel fogalmát. Hát, ha már kötelező a hittan amúgy is, jobb lenne, ha gospeleket énekelnének a kölykök, kár, hogy erről a sulikban egyáltalán szó sincs. Ennek ellenére ez a buli a Colombus hajón lehet jó program szombat estére, de mi lehet, hogy inkább az A38-ra megyünk, a Les Hurlements d'Léo francia ska-punk-sanzon-kocsmazenekar kevésbé emelkedett, viszont végigugrálható művészetére. Aztán már haza se menjünk, mert...

November 10. Vasárnap

Vasárnap este a kissé őrült, önmagát leginkább "kibaszott Amanda Palmer" eposzi jelzős szerkezettel aposztrofáló Twitter- és tumblerhuszár énekesnő ugyancsak az A38-on fog megőrülni zenekarával. Az  Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra a Theatre Is Evil című albumukat fogják bemutatni a nagyérdeműnek. Ők ilyen durvák amúgy, de azért helyesek:

November 11. Hétfő

A Szkéné Színházban ma mutatják be a Bányavidék trilógia harmadik részét, Székely Csaba Bányavíz című előadását. Az első két előadás sikerén felbuzdulva valószínűsíthető, hogy ez sem lesz rossz, annál is inkább, mert az új darabban végre a sokat emlegetett plébános és az ő különös szeretője is megjelenik. Ha valaki nincs képben az előzményekkel, a Bányavirágot a Pinceszínházban, a Bányavakságot szintén a Szkénében lehet látni.

November 12. Kedd

És még mindig nem hagyjuk abba a színházjanlót, bár kétségtelen, hogy erre a hétre jól feladjuk a leckét. Szóval szintén még ropogós az Átrium Film-Színháznak Droszt című előadása, amiben egyetlen budapesti éjszakán négy taxis autójában utazunk, és ezekben különböző, egymástól független emberekkel ismerkedünk meg. A történetben állítólag egy a fontos: az út során köztük kialakuló kapcsolat.

November 13. Szerda

A sok színház és zene után a hét középső napján átadhatjuk magunkat a tévézésnek mondjuk, de ha okvetlenül úgy érezzük, hogy ki kéne mozdulni, sőt mi több, ennyi színház után ma valami színházra vágynánk, akkor nézzék meg a Budapesti Bábszínházban az Iglicet. Ez ugyan Katonás előadás, de van köze a bábokhoz is, és ha másért nem, azért a szürreális nyelvű, játékos lázálom szövegfolyamért mindenképp érdemes végigülni, ami Pelsőczy Rékából másfél órán keresztül árad. Vagy csak egyszerűen menjen moziba, kiváltképp, ha negyven fölötti nő: szerintünk ugyanis csak az ő kedvükért csinálták meg Catherine Deneuve főszereplésével a Bettie-mobilt, amiben Bettie csak kocsikázni indul, de a dolgok nem várt fordulatot vesznek, mikor sehol se kapni cigit. Ha Berlinben egy Arany Medve-jelölésre jó volt, nekünk is jó lesz.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek