#VILÁGOM

Kiállítás+buli mára: meg nem jelent lemezek sosevolt zenekaroktól, ingyenkoncerttel

2013. november 6., szerda 14:10

Wannabe Records címmel nyílik ingyenes kiállítás este nyolctól a Kuplungban, amin többek között olyan lemezborítókat mutatnak be, amikhez később soha nem született meg az album és olyan koncertplakátokat, amiket aztán nem követtek koncertek. Hallott már a Kortynyi Love, Pálmateksz vagy Dekoltázs zenekarokról? Nem csoda, ha nem, de most mindent megtudhat róluk, amit érdemes. "Tudod mi történt az első Strong Babies koncerten? Hány foga van a Teknokol basszusgitárosának? Miért csak kazettán jelent meg a Dekoltázs második albuma? Milyen bugyikat dobáltak fel a Sovány Vigasz utolsó koncertjén? Másolt Kortynyi Love lemezek? TVUM és Pálmateksz plakátok?" - teszik fel a kérdéseket és lengetnek be ismeretlen relikviákat a szervezők, amelyek bennünket soha nem foglalkoztattak, de mióta tudunk róluk, képtelenek vagyunk másra gondolni. 

Hát mindez kiderül majd a kiállításon, melynek megnyitója után koncertek is lesznek: fellép egy akusztikus gitárral Barkóczi Noémi, a Gustave Tiger zenekar, akik király zajos rockzenét játszanak, és nagyon gyorsan az egyik legmenőbb budapesti zenekarrá váltak (korábban a Rakéta fesztivállal kapcsolatban már ajánlottuk őket, pedig akkor csak egy számot lehetett ismerni tőlük), és a 40 Days. A 40 Dayst pedig nyugodtan ajánljuk mindenkinek, korábban például azt írtuk róla, hogy olyasmi mintha a Kispál és a Borzot keverték volna mondjuk az amerikai Built to Spilllel és a szintén amerikai Yeah Yeah Yeahs-zel. A Yeah Yeah Yeahs-nél pedig kevés szenvedélyesebb gitárpop zenekart lehet mondani a kétezres évekből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta