#VILÁGOM

Így kell tököt faragni egyszerűen

2013. november 1., péntek 10:46 |

Mivel sokan abban a hitben élnek, hogy halloweeni tököt faragni hatalmas kihívás, egy rövidke videón megmutatjuk, ez az állítás mennyire nem állja meg a helyét. Egy igazi profi tökfaragó, Eszti mondja el saját bevált taktikáit, és jól meg is mutatja. Hiszik vagy sem, az egész tökfaragásban a legnehezebb a sablonok felhelyezése a tökre. Na de a többit nézze meg a videón!

Amiket használtunk:

  • Tök (bármilyen méretű megfelel)
  • Szike (hobbiboltokban beszerezhető)
  • Sablon (rengeteg hazai és külföldi oldalról letölthető ingyenesen)
  • Olló 
  • Ragasztó (tipp: ha épp nincs otthon, nyállal is simán fel lehet tapasztani a sablont a tökre)
  • Alkoholos filc (a sima azért nem elég, mert rajzolás közben könnyen elkenheti a kezével)
  • Vazelin (gyógyszertárban és drogériákban egyaránt kapható, 30-300 forint)
  • Fagyiskanál (a tök belsejének a kikaparásához legalkalmasabbnak talált célszerszám)

Tipp

A tök belsejéből kikapart tökmagokat megsütheti, így nem vész kárba a tök belseje sem, és legalább a semmilyen bolti helyett valódi, finom tökmagot ropogtathat. A következőképpen járjon el:

1. Kaparás után azonnal tegye a magokat egy edénybe, öntsön rájuk hideg vizet, és jól mossa le a magokról a sütőtök húsát. Ez azért fontos, mert pár óra alatt úgy rá tud száradni, hogy soha nem tudja majd lekapargatni róla.

2. Ha az előző lépéssel megvan, tegye ki a levegőre megszáradni a magokat, amíg faragja a tököt. A legjobb, ha sütőpapírra (vagy zsírpapírra) fekteti a magokat, és egy kicsit meglocsolja olajjal (így biztosan nem fognak egymáshoz ragadni száradás közben). 

3. Opcionális: sózza, fűszerezze meg a magokat.

4. Tegye sütőpapírostul a sütőbe a tökmagokat 15 percre (120-150 fokon), majd fakanállal keverje fel őket, és további 10 percet pirítsa. Az idő leteltével kóstolja meg, hogy rendesen megsült-e a mag, ha nem, pirítsa további pár percig. 

A videót → itt tudja kommentálni!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta