Milyen női szuperhősökkel adós nekünk Hollywood?

Az utóbbi időben kiderült, hogy női hősökre is szükség van, Sandra Bullock egyedül két olyan filmben is játszott, amiben erős nő vitte a filmet. Az egyik ilyen a Női szervek volt, ami egy rendőrös haverfilm, és most tarol a Gravitáció is, amiben a Nyolcadik utas: a halál kemény női karaktere köszön vissza - legalábbis több kritikus szerint. A képregényfilmekben is akadnak használható karakterek, ott van például Scarlett Johansson Fekete Özvegye, akivel a Bosszúállókban lehetett találkozni, és Anne Hathaway Macskanője is életképesebbnek tűnik Michelle Pfeiffer vagy Halle Berry próbálkozásainál. A Collider összegyűjtött több olyan szuperhősnőt, akik még nem kapott saját filmet, pedig simán volna benne fantázia.

Fekete Özvegy

Az első nem is lehet más, mint a Fekete Özvegy, aki felbukkant már a Vasember 2-ben, a Bosszúállókban, ráadásul szerepelni fog a hamarosan érkező Amerika Kapitány 2-ben is. Ennek megfelelően már egészen szépen megágyaztak neki, sejthető, hogy a karakternek hosszú és izgalmas múltja volt (mint a Bosszúállókban kiderült, még Budapesten is harcolt valakik ellen). Natasha Romanov ügynöknek nincsenek szuperképességei, de ezzel csak jobban belepasszol az utóbbi idők realista vonalába, és király lenne egy olyan menő csajjal találkozni, mint amilyen tökös ügynök Bourne, vagy az Elrabolva című filmben Bryan Mills volt.

Scarlett Johansson, a Bosszúállók Fekete Özvegye.
Scarlett Johansson, a Bosszúállók Fekete Özvegye.

Marvel kapitány

A képregényhősnők huszonkilencedik legszexibbje lett a Comics Buyer's Guide olvasói szavazásán. Neki viszont bőven akadnak szuperképességei, sok szempontból olyan, mint Superman, csak nőben: emberfeletti erővel és állóképességgel rendelkezik, szinte sebezhetetlen, tud energiát lőni a kezével, bizonyos képregényverziókban képes arra is, hogy fénysebességgel utazzon, és hogy megmaradjon az űrben. Mindezt egy félresikerült kísérletnek köszönheti. Könnyen lehet egyébként, hogy hamarosan feltűnik a vásznon, de egyelőre nem saját filmben.

Ms. Marvel, eredeti nevén Carol Danvers, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Roy Thomas író és Gene Colan rajzoló alkotta meg.
Ms. Marvel, eredeti nevén Carol Danvers, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Roy Thomas író és Gene Colan rajzoló alkotta meg.

Manhunter

Kate Spencer napközben ügyészként dolgozik, de belefáradt abba, hogy azt nézze, hogyan bújnak ki a különböző gonosztevők az igazságszolgáltatás markából. Így aztán esténkén felrántja minden szuperhős kötelező szettjét, a szuperruhát, aminek köszönhetően megnövekszik az ereje. Ő csak 2004-ben született meg, de ugyanabban a világban tevékenykedik, mint mondjuk Batman, és mindenféle hősök cuccaiból rakta össze a sajátját, úgyhogy érthető, ha korántsincs még akkora múltja és rajongótábora, mint a többi szuperhősnek. Előbb-utóbb talán felbukkan egy Batman-filmben vagy játékban.

Katherine Spencer.
Katherine Spencer.

Mystique

A X-men világ alakváltó mutánsa, aki korábban a jó oldalon harcolt, de aztán Magneto meggyőzte róla, hogy menőbb lesz a rossz oldalon küzdeni. Az X-men előzményfilmjében a mostanában mindenhol erősen hájpolt, friss Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakította, akivel simán lehet, hogy egy önálló Mystique-film is megállná a helyét. Ráadásul nem is kell minden alkalommal jókat csatába küldeni, érdekes lenne egy darab egy mutáns terroristával, aki az alakváltogatásának köszönhetően paranoid rettegésben tarthatná az ellenfeleit. Kicsit olyan lehetne, mint a Dolog, csak éppen az idegen szemszögéből.

Mystique, azaz Jennifer Lawrence.
Mystique, azaz Jennifer Lawrence.outnow.ch

Wonder Woman

Az egyik leghíresebb szuperhősnő (sőt, félisten), mégsem sikerült tisztességes filmet találni neki, pedig időnként felröppen olyan hírek, hogy most már aztán tényleg-tényleg nekiláttak. Mivel félistenről van szó, ezért neki is akadnak szuperképességei: emberfeletti erő, repülés, és hogy kiemelkedő test-test elleni küzdelemben, emellett pedig mágikus fegyverei is vannak, mint például az Igazság Lasszója. A második világháború idején született, és azért küldték a világunkba a békés - és nem mellesleg teljesen férfimentes - Paradicsom szigetről, hogy békét teremtsen. Így sikerült.

Wonder Woman, William Moulton Marston író és Harry G. Peter rajzoló kitalált szereplője a DC Comics képregényeiben.
Wonder Woman, William Moulton Marston író és Harry G. Peter rajzoló kitalált szereplője a DC Comics képregényeiben.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek