12 nő sörözik és viszkizik dzsesszmuzsikára

Október 10. Csütörtök

Érdekli, mi minden történhet Forgách Andrással tizenkét nőként? Akkor most csütörtökön okvetlen az Írók Boltjában a helye, ahol ma nemcsak hagyományos pódiumbeszélgetésre kerül majd sor, hanem láthatnak monodrámát, hallgathatnak felolvasást, sőt egy fotózáson is részt vehetnek, ráadásul a 12 nő voltam című könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatják majd meg. És ha mindez nem elég, az emeleten Kornis Mihály elemez!

12no

Október 11. Péntek

Nagy a baj, mert a kürtőskalácsot legalább annyira szeretjük, mint a sört, és mindkét rendezvénynek a fesztiválja mától vasárnapig tart a fővárosban, ráadásul az egyik a Városháza parkban lesz, a másik meg a Kopaszi gáton.

Október 12. Szombat

Nem ez a mostani lesz az évszázad szombatja, de azért akadnak programok, ilyen például a Whisky Show. Nem vicc. Merthogy, ha nem tudnák, immár harmadik alkalommal vannak azon a szervezők, hogy elmélyítsék a hazai "whisky-kultúrát". No, hát lelkük rajta, mi azt is megértjük, ha az előző napi sörfesztivál után ma inkább az ágyat, bármilyen házibulit és/vagy színházat választ helyette.

Október 13. Vasárnap

Van itt program, csak el kell múljon a hétvége, ma este például Midnight Music, klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek! mottóval Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar lép fel a Millenárison. Babzsákos koncert, és ami az igazi truváj: ez lesz a karmester első hazai szerzői estje. „Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok modern zeneszerző, ne várjanak modern zenét. Előadóként mindenféle zene kavarog a fejemben. Egyszer elhatároztam, leírom azt, ami ott kavarog. Ennek a kavargásnak a zenei nyelve az az egyveleg, amiben élünk, ami ránk zúdul a rádióból, liftből, csengőhangból, koncertteremből. Hasonlónak érzem magam azokhoz a képzőművészekhez, akik montázsokat raknak össze mindabból, amit az utcán felszednek.” – ígéri Fischer Iván.

Október 14. Hétfő

A Magyar Fes­té­szet Napját ugyan október 18-án ünnepeljük, de mi már most szólunk, hogy fel lehessen rá időben készülni. Pláne mivel ezt az egy napot 9 napon át ünneplik, köszönhetően az ugyanerre a névre hallgató rendezvénysorozatnak. Szent Lukács - az orvosok és festők védőszentjének - névnapján országszerte megnyílnak a galériák, és több mint 300 festőművész alkotásait tekintheti meg a nagyközönség a kortárs, élő festészet ünnepén.

Október 15. Kedd

A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? címen egyszemélyes vígjátékot mutattak be Csányi Sándor főszereplésével a Tháliában. Még nem láttuk, de legalább elmondják, hogy kinek is ajánlják a darabot: "Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe."

Október 16. Szerda

Bár már szeptember végén nyílt, hátha még nem látta a Mai Manóban a válogatást Howard Greenberg gyűjteményéből. Azt mondják, a válogatás a fotótörténet mestereinek kiváló alkotásait gyűjti egy tárlatba, egyedülálló lehetőséget kínálva a fotográfia történetének és klasszikusainak megismerésére. Miért ne?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek