Ezt a külsőt Magyarországon ma erre használják

Simon Kornél - amellett, hogy Gryllus Dorka pasija és gyermekének az apja - mostanában az egyik legfelkapottabb filmszínész is egyben. Mátyássy Áronnal most kezd thrillert forgatni, amiben reméli, hogy kitörhet a lúzer szépfiú szerepkörből és megmutathatja, mi van még benne.

Mostanában eléggé tele van a naptárad. Fél éves Gryllus Dorkával közös kisfiad, befejezted a Megdönteni Hajnal Tímeát forgatását, ráadásul bemutattátok a Társas Játék című HBO sorozat második részét is.

Igen, ez a hét ez súlyos, de most az egész élet nagyon súlyos.

Most kezdődött a színházi szezon is...

Egy évig most biztosan szabadúszó leszek, mert abban a kivételesen szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak idén három nagyjátékfilmben és egy televíziós sorozatban forgatok.

Akkor te vagy az új Csányi Sanyi?

Hát, azt nem tudom, ez mit jelent...

Azt, hogy játszott sok szerelmesfilmben, most meg, hát, már nem játszik annyiban. Nem félsz attól, hogy ez a sok lúzer-amorozó szerepkör...

De. Kicsit félek.

...egyáltalán mi vagy te?

Ez az, amit én sem tudok, és szerintem az emberek is régóta keresgélik, de nagyjából ez. Kicsit vicces, kicsit lúzer, kicsit sármos, kicsit nem tudom micsoda. Egy furcsa keverék, én magam is keresgélem igazából, hogy melyik. A jóisten adott nekem egy külsőt, ezt ma Magyarországon erre használják. Egyébként hozzáteszem, hogy a következő filmem a Víkend című thriller lesz Mátyássy Áronnal, amit most kezdünk el forgatni Erdélyben, és ami egy teljesen más szerep. Remélem, hogy ott majd kitörhetek ebből a skatulyából. Mert én a lelkem mélyén egy igazi őrült vagyok. Nem, ezt inkább ne írd le! De az erő sötét oldalát is be kell járni, és erre most lesz lehetőségem.

Színpadon ez gyakrabban megadatik neked?

Nem. Bár most volt egy darab a Centrál Színházban, a Jeruzsálem, abban játszhattam egy igazán ellenszenves féreg, patkány szerepet, azt igazán élveztem, csoda jó munka volt. Sajnos levették már műsorról.

A Társas Játék profi forgatás volt? Herendi Gábor azért megadja a sorozatgyártásnak is a módját.

Igen, a Herendi, az HBO, a Pioneer Productions, ez az egész egy deluxe kategória. Kivételesen szerencsés helyuet ebbe az alomba tartozni!

Most hogy érzed, lesz a dolognak folytatása?

Gondolkodnak róla...

Nem érzed banálisnak a balesetet, ami történik benne? Lehet, hogy van ilyen, de valahogy nem tűnik életszerűnek.

Van nekem egy downhill-es ismerősöm, aki a legdurvább terepeken ment le, kisebb karcolásokkal mindig megúszta, ha elesett. Egyszer valami hátsó utvarban biciklizve szájjal felakadt egy kifeszített ruhaszárító kötélen és fültől fülig repedt az arca. Banális. Az élet banális.

A Megdönteni Hajnal Tímeát című filmben Osvárt Andrea volt a partnered. Milyen volt vele forgatni, aki már hollywoodi produkciókban is szerepelt?

Remélem ő is azt gondolja, amit én, hogy sikerült gyorsan közös nevezőre jutni, nevezetesen, hogy mindent megteszünk azért, hogy ehhez az igazán jól megírt forgatókönyvhöz a szakmailag elérhető maximumot adjuk hozzá színészként.

Tudtál tanulni tőle?

Nekem úgy tűnt, sokkal jobban tud befelé figyelni, mint én. Végülis szerintem a színészet, főleg a filmszínészet sokszor ez: publikus magány.

Másik partnered ugyanebben a filmben Szabó Simon volt, hányszor hitted, hogy téged hívnak, amikor Simonoztak?

Simonnal azt találtuk ki, hogy közösen nevet változtatunk: ő lesz Szabó Simon Kornél, én meg Szabó Simon, ezernyi vicces dialógusnak táptalajt biztosítva ezzel. Csak gondolj bele:

- Hívtad a Simont?

- Simon Kornélt?

- Igen.

- Az most melyik is? A Szabó Simon vagy a Szabó Simon Kornél?

- Hát a Szabó Simon...

- De olyan most nincs, az most a Szabó Simon Kornél!

- Hülyeség. Simon Kornél tök más, mint a Szabó Simon.

- De most nincs Simon Kornél már, az a Szabó Simon.

- Ki??? A Simon Kornél az a Szabó Simon Kornél?

- Neeeem!! Szabó Simon a Szabó Simon Kornél, Simon Kornél, az a Szabó Simon.

- Akkor nem Szabó Simon lett Simon Kornél?

- Neeeeeeeeeeeem!

- ...

Aha, nem unatkoztatok. Kezdő apa vagy, emellett folyamatosan dolgozol, nem lehet könnyű összeegyeztetni. Igaznak tartod a mondást, hogy ha szakmailag minden rendben van, akkor azt a magánélet megsínyli?

Nem sínyli meg, de úgy gondolom, hogy mindenbe energiát kell tolni, anélkül nem megy.

Oszd meg másokkal is!
Mustra