#VILÁGOM

Magyar film a Montreáli Filmfesztivál programjában

2013. szeptember 12., csütörtök 08:54

Az Újratervezés című rövidfilm is bekerült a Montreáli Filmfesztivál programjába, aminek az elnöke egyébként a nemrég Magyarországon is járt Jiri Menzel volt - írta a Kapospont. Tóth Barnabás filmjét augusztus huszonnegyedikén és huszonkilencedikén is vetítették, de díjat úgy tűnik, nem sikerült elhoznia. A filmről egyébként itt a Díványon is írtunk már, amikor a Friss Hús nevű minifesztiválon vetítették. Akkor annyira árultunk el a filmről, hogy egy idős házaspár autóútja adjaa kerettörténetet. A feleség folyamatosan kommentál mindent: hol a járókelők öltözködése nem tetszik neki, hol a férjét nyaggatja, hogy lassabban, óvatosabban vezessen, a férfi pedig fortyogva bár, de csendben tűri mindezt. Aztán egyik alkalommal egy kórházról is váltanak pár szót, de túl sokat nem tudunk meg róla. Az ilyen apró utalásokból bontakozik ki végül a történet, és hasonlóan apró gesztusokból ismerhetjük meg a kapcsolatukat is. Ha valahol el tudja csípni, mindenképpen ajánljuk, hogy nézze meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta