#VILÁGOM

Hová kurvultok, olvasók?

2013. augusztus 30., péntek 11:01

Oravecz Nóra igen fiatal, mindössze 24 éves, ennek ellenére a második regénye jelenik meg. Első könyve, a Tejszínhab nélkül még self-publishing kiadás volt, ennek ellenére hatalmas siker lett. A Libri felismerte a szerzőben rejlő lehetőségeket, és a lájkjainak számát, így második regénye, az Összekötve már az ő kiadásukban jelent meg.

Oravecz megfejthetetlen jelenség. A Bridget Jones naplóját olvasva legalább szembe röhöghette magát az összes pasi nélküli nő, a Terézanyuval is lehetett valamennyire azonosulni, ehhez képest itt most adott egy lány, aki egy gimnazista szintjén fogalmaz és érez, mindezt pár száz oldalon keresztül le is írja, majd belerakja az összes ezoterikus sikerszerző közhelyeit, és - ahelyett, hogy kiröhögnék, nők ezrei rohannak megvenni a könyvet.

Tényleg itt tartanak az olvasók? Vagy a marketingnek dőlnek be? De nem, az nem lehet, Oravecz elmondása szerint nem állt mögötte senki, blogja miatt kaptak rá azok a nők, akik szeretik az "őszinte, szókimondó"  lányokat, akik mindig, mindenre tudják a megoldást, és akiknek az a fő problémájuk, hogy az élet nem osztott ki egy-két plusz tejszínhab porciót.

Oravecz és a szeretet

"A szeretet megöli a félelmet, elűzi, ellehetetleníti, esélyt sem ad neki, hogy éljen. Az igazi szeretet csodákra képes (...): elindít valamit, ami aztán nem áll meg. Képtelenség lenne megállnia. Terjedni kezd, és bizony gyilkol: bizalmatlanságot, kételyt, félelmet, fájdalmakat. Hegeket gyógyít be, mert egyetlen mosoly, egy ölelés, egy őszinte tekintet erre képes. Elfeledtetni mindent, ami történt. Mindent, ami fájt."

Mert mit lehet arra mondani, aki nemcsak írja, hanem el is hiszi, hogy azért mert a könyvének egyes mondatai a neten terjednek, már megmondóember lett? Aki komolyan gondolja, hogy országjáró körútra indul, és elhozza a borsodi meg somogyi asszonyoknak a boldogságot, így Béla nem a kocsmába megy majd munka után, hanem haza anyuhoz, nem veri meg őket, és a szomszéd Marit sem fogja elkapni egy körre a ház mögött, ha úgy jön ki a lépés, hanem virágot hoz, és arról filozofál, hogy bizony őket az isten is egymásnak teremtette, és ha nagyon hisznek az álmaikban akkor nem a devizahiteles házat és lepukkant kocsit, hanem a Seychelles-szigeteki nyaralást fogják bevonzani jövő nyárra, isten bizony.

Látjuk magunk előtt, ahogy megtelik a köveskáli kultúrház, a kicsit kopott székeken fészkelődő helyiek várják Nórát, aki most lerántja a leplet arról, miért is nem sikeres az életük, és bár korábban volt itt Agykontroll oktatás és A.J. Christian is előadást tartott egy Tupperware bemutató után, de ez tényleg más, mert ez a 24 éves lány rájött arra, amire senki más őelőtte. A sikerszerző Ekhard Tolle, Osho és Coelho lelkes olvasója, és ebből ki is derül, hogy mi az, amit el tud mondani arról, hogyan éljük az életünket.

"Bevonzás", "a mostban élés", "közös szál", "életeken átívelő karma", és persze "a központ megtalálása" - mindez elég ahhoz, hogy Mari néni eldobja a kapát, és a kocsmáros Juli is arról ábrándozzon, hogy egyszer eljut Budapestre, és ott önmegvalósít, hisz ha Oravecznek - ennek a tényleg vibráló, kicsit túlmozgásos lánynak - sikerült, akkor neki miért ne jönne össze? Hisz azt is leírta, hogy találkozni fog Oprah Winfrey-vel, és ez össze is fog neki jönni, ha már annyit mondja. Mi mondjuk George Clooney-t várjuk a reggeli kávé mellé, és mivel mi is sokszor elmondtuk, ezért egy nap biztosan beállít. Mondjuk pont 50 százalék az esélye.

Az önjelölt írónő legnagyobb sikereként azt könyvelte el, hogy a Hová kurvultok, csajok??? című írást több mint százezer ember olvasta el alig 2 nap alatt. Ja, akkor most már biztos, hogy ő lesz Magyarország Nőtanácsának következő megmondóembere, és ki lehet dobni az otthon eldugott Mars és Vénusz könyveket, a Most hatalmára sem lesz többet szükség, és végre Béla is felismeri, hogy 15 év házasság után is meg lehet újulni, és a régi tűzzel ég majd újra a szerelem és a szenvedély.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta