no

Befellegzett a bulizásnak, indul a kultúrszeptember!

Augusztus 29. Csütörtök

Ma este a Szépművészeti Múzeum+ sorozata az erotikával foglalkozik, lesz A nemes, a kurtizán és a kéjenc – séták a gyűjteményben, és tárlatvezetés az Olasz és a Holland Gyűjteményben Csalfa nők címen. De előadást tart Lux Elvira szexuálpszichológus és Hajós András celeb is, aki a múzeum honlapján mint humorista lett megjelölve, így nyilván viccelődni fog. Menjen el, nézze meg.

Augusztus 30. Péntek

Ma este irány Szentedre, ahol az Éjjel-Nappal Fesztivál veszi kezdetét és tart három napon át. Lesz szabadtéri tárlat és lakástárlat, utca-műterem és nyitott műterem is, de a múzeumok is tovább vannak ilyenkor nyitva a szokásosnál. A fesztiválhangulatot zenei programok biztosítják: a belvárost utcazenészek népesítik be, de ha másért nem is, a három napos társasjáték-marathonért biztos, érdemes kinézni!

sznt
iranyszentendre.hu

Augusztus 31. Szombat

A Pozsonyi Piknik Egyesület idén ötödszörre is megrendezi Újlipótváros ünnepét, a Pozsonyi Pikniket. A rendezvény kinőtte magát, látszik ez abból is, hogy ma már a Jászai Mari tértől egészen a Szent István parkig tart majd a mulatság, ami ezúttal a színházakról szól, felvonul a Katona, a Gólem Színház, Gergye Krisztián Társulata, az Örkény Színház dalárdája és persze még sokan mások.

Szeptember 1. Vasárnap

Ma Rossini Mózese csendül fel a Dohány utcai zsinagógában. Érdekessége, hogy most először hallható az olasz zeneszerző 1818-ban keletkezett művének nápolyi változata hazánkban. Az opera a bibliai tíz csapást idézi meg, amikor "sötétség borul Egyiptom földjére, így a Fáraó és népe rettegve fordul a Prófétához, hogy ő hárítsa el fejükről az Örökkévaló haragját. A zárókép pedig az operairodalom egyik remeke: Mózes és a zsidó nép imája, a Vörös Tenger kettéválása, majd a szörnyű vihar, amely a hullámsírba temeti az üldöző egyiptomiakat".

D NOE20130825031
Bruzák Noémi

Szeptember 2. Hétfő

Vidor Fesztivál ma belehúz igaz, elég messzire kell Budapestről utazzunk ahhoz, hogy ennek mi is részesei lehessünk. Mégis, ha pont Nyíregyházán vagyunk, akkor tuti program, hiszen már reggel tíztől megnézhetünk egy újraértelmezett Pinokkiót a Ziránó Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkcióját, estére meg ott van Gothár Péter legújabb Vaknyugat rendezése és az azt követő Roadmovie Th(elma) & L(ouise), ami a Baróthy Angyalainak (és Máthé Zsoltnak) köszönhetünk.

Szeptember 3. Kedd

Aztán ugorjunk vissza rögtön Budapestre, hiszen ma kezdődik a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, abból is a kilencedik, ami szept 8-ig ugyan 6 helyszínen lesz, de a Vörösmarty moziban dől el minden. A 939 benevezett alkotásból 78 rövidfilm jutott be a versenyprogramba, kategóriánkénti bontásban 7 kísérleti, 15 animáció és 56 fikciós alkotás, ezeket lehet mind megnézni, ha bírja szuflával.

busho

Szeptember 4. Szerda

Nem árt némi Chill Out a hétre, legyen ez mondjuk egy kiállítás a Bunker Galériában. Azt mondják, hogy a "természet körforgásának és végtelenségének uralmával foglalkozó munkák mellett megjelennek a fogyasztói társadalomnak tükröt állító installációk és szobrok, melyek egyben az elpiacosodó művészeti szcénának is fricskát állítanak". Ki nem hiszi...

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek