#VILÁGOM

A héten még az öregek is buliznak

2013. augusztus 15., csütörtök 10:16 |

Augusztus 15. Csütörtök

Azért se vagyunk hajlandóak elbúcsúzni a nyártól, ma a String Theory és a Millenium Hippies lépnek fel az A38-on a PestiEst tetőteraszon, és szerintünk ez egy jó buli lesz. Míg az előbbi fúziós jazz-rockkal büntet, utóbbi igazi pörgős kevert pop, rock, ska zenét játszik, nem is kell több, hogy beindítsa az eHeti Kimenőt!

Augusztus 16. Péntek

A huszadikai hacacáré miatt feltételezzük, hogy sokan már ma elvonulnak vidékre, amennyiben a festői Tihanyt választják okvetlen nézzenek le a ma induló Artplacc-ra. A kortárs művészeti fesztivál fő kiállítása ma este fél nyolckor nyílik, 600 négyzetméteren a vezető hazai galériák, illetve egy kelet-közép-európai kortárs galéria képzőművészeti kiállítása és vására látogatható reggel tíz és este tíz óra között a Tihanyrév mellett.

Augusztus 17. Szombat

Ha mégsem a Balatont választja, az sem baj, hiszen tegnap kezdődött és vasárnapig tart a tokaji Bor, Mámor, Bénye Fesztivál az erdőbényei kertekben. Itt persze minden a bor körül forog, de fellépők is lesznek, például Harcsa Veronika is tiszteletét teszi, de lesz ma nosztalgia gitárest, sőt Húrlekvár táncház is.

mg 01
Fotó: Martiskó Gábor

Augusztus 18. Vasárnap

Ma a soha vissza nem vonuló LGT ad koncertet az alsóörsi Európa Kempingben, jelezve, hogy sosincs vége a nyárnak. Aki lágyabb, illetve egészen másfajta programra vágyik, vagy ne adj isten dolgozik a következő hétfőn, annak sem kell otthon kuksolnia, hiszen Herczku Ágnes és Nikola Parov lépnek fel fél nyolctól az Oroszlános Udvarban a Várban. Alapjában népzenére kell számítani, a műsorban Herczku Ágnes hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.

Augusztus 19. Hétfő

Ha a huszadikára relaxálás előtt a tévét választja, akkor sem marad színház nélkül, hiszen maga Kolosi Péter jelentette be, hogy az RTL Klub bizony minden magyarnak elérhetővé teszi az Alföldi X-mentor Róbert által rendezett István, a királyt 21.20-tól. Ma amúgy minden régi zenekar negyven éves, lagalábbis a Skorpió és a P. Mobil is annak örül, hogy már majdnem fél évszázada együtt zenélnek. Ha ön is velük akar örülni, megteheti, előbbi a Tabánban utóbbi pedig a Budapest Parkban örömzenél. Ha nem a szüleit akarja koncertre küldeni, akkor menjen a Kobuci Kertbe, ahol a Supernem fogja leadni szinte kötelezővé vált akusztikus koncertjét, méghozzá az RTQ vonósnégyessel.

Augusztus 20. Kedd

Ki más játszana alkotmányunk legnagyobb ünnepén, ha nem Ákos? Sovány vigasz, hogy Kőbányán szólni fog a blues Tátraival és Hobo-val, mi meg inkább reménykedünk, hogy nem jön narancs jelzéses vihar és megnézzük a tűzijátékot (ha a Balatonon van, akkor ajánljuk, hogy ön is a víz közepéről tegye, hiszen onnan rengeteget lehet látni). Amúgy is jó a Balaton körül mozogni, hiszen lesz például Lajkó Félix Trió koncert Füreden a Tagorén, de az sem nagy baj, ha baráti körben ünnepelünk, mondjuk azzal, hogy megnézzük ezt:

Augusztus 21. Szerda

A Zenés Állatkerti Esték keretében ma a Budapest Bár lép fel, így ha valamivel vissza kívánunk zökkenni a valóságba, akkor mi lehet jobb annál, mint zsiráfok és vízilovak között hallgatni a zenekar műsorát. Ha viszont ön mégis olyan szerencsés lenne, hogy pihenéssel tölti a napot, akkor délután háromkor nézze meg az M1-en Az ember bolygója című angol dokumentumsorozat első részét, ami az óceánokról fog szólni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta