#VILÁGOM

Csúcsrajáratott fesztiválszezonnal indul az augusztus

2013. augusztus 1., csütörtök 12:24

Augusztus 1. Csütörtök

Igazán embert próbáló programot ajánlunk a hét (számunkra) elsőnek számító napjára: irány a már múlt héten is emlegetett Ördögkatlan Fesztivál, ahol ma 11 órakor felcsendül az Erik Satie-maraton Faragó Béla, Futó Balázs és Kerek István előadásában. Erik Satie 1893-as zongoraművét a Vexations-t fogják előadni, ahogy az a kottában le van írva: azaz 24 órán keresztül, nyolcszáznegyvenszer. Erről van szó:

Augusztus 2. Péntek

Ezzel szemben péntekre már igazi chill out programnak tűnik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon fellépő Carmen Souza, aki Kachupada című albumát fogja előadni, ráadásul először jár hazánkban. Van hangulata a muzsikájának, és nagy beleéléssel is tolja a zenéjét a Londonban élő Zöld-foki szigetekről származó énekesnő, így bemelegítésnek igazán remek kis programnak tűnik, bár az alábbi szám elég Macskafogósra sikerült...

Augusztus 3. Szombat

A hétvégére aztán csupa színház lesz a világ, de az elmúlt Kimenők buliajánlatait nézve ez nem is olyan nagy baj. Ma a Tenki Réka és Fekete Ernő főszereplésével látható a Római Vakáció Szentendrén, ami a pletykák szerint az idei nyár legjobban sikerült Orlais produkciója. Reméljük, a kétszeres Legjobb Harminc alatti Színésznő-díjas Tenki Réka nem téved, ő is megmondta, hogy jó lesz.

Augusztus 4. Vasárnap

Mi szóltunk, és vasárnapra is adunk egyet a kultúrának, hiszen AlkalMáté Trupp: Száraz Dénes, Vele, de nélküle című előadását ma lehet megnézni utoljára ebben az életben. Ez az az előadás, amiben Máté Gábor egykori színművészetis osztálya minden évben kivesézi valamelyiküket, idén a Jóban Rosszban Tamás atyájaként elcelebesedett Száraz Dénessel a terítéken, aki azonban nem vesz részt a darabban.

alkalmatetrup domolky daniel preview 004
Fotó: Dömölky Dániel / orlaiprodukcio.hu

Augusztus 5. Hétfő

És ha kipihenték magukat, lehet is menni a Szigetre, ami ma kezdődik és 12-ig tart, igen gyér tartalommal. Azért lesz Nick Cave is majd, ma pedig Cipő-emlékkoncert. Ha egy másik szigetre húz a szíve, mi azt is megértjük, annál is inkább, hiszen a Holdudvar kertmozijában ma újra franciás hangulatba kerülhet, méghozzá a Pauline nyomoz című filmvígjáték megtekintésével.

Augusztus 6. Kedd

Mára a Sziget is jobban beindul, a Quimbyvel örvendeztet, de ha ön nem kíván száguldani a szerpentinen, akkor irány a Budapest Jazz Club, ott a Harcsa Veronika Quartet fog zenélni. Vagy lehet őket kombinálni is...

Augusztus 7. Szerda

Na, és végre el is jött Nick Cave napja a Szigeten, számunkra egyedül ő lenne kicsit is izgalmas program, de annyira még ő se, hogy kimenjünk miatta a porba. (Persze, tudjuk, nincs por!) Gondolunk persze azokra is, akik dolgoznak a héten, őket inkább a Közhelybe küldjük, ahol friss lesz a hangulat, hiszen skandináv krimit szolgálnak fel a hőgutában szenvedőknek. A Skandináv Krimik Éjszakáján Varg Veum – Bukott angyalok című, 2008-as filmjét lehet megnézni. Az előzetes alapján inkább sírós, mint kacagós, ahogy ezt már megszokhattuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta