no

Csúcsrajáratott fesztiválszezonnal indul az augusztus

Augusztus 1. Csütörtök

Igazán embert próbáló programot ajánlunk a hét (számunkra) elsőnek számító napjára: irány a már múlt héten is emlegetett Ördögkatlan Fesztivál, ahol ma 11 órakor felcsendül az Erik Satie-maraton Faragó Béla, Futó Balázs és Kerek István előadásában. Erik Satie 1893-as zongoraművét a Vexations-t fogják előadni, ahogy az a kottában le van írva: azaz 24 órán keresztül, nyolcszáznegyvenszer. Erről van szó:

Augusztus 2. Péntek

Ezzel szemben péntekre már igazi chill out programnak tűnik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon fellépő Carmen Souza, aki Kachupada című albumát fogja előadni, ráadásul először jár hazánkban. Van hangulata a muzsikájának, és nagy beleéléssel is tolja a zenéjét a Londonban élő Zöld-foki szigetekről származó énekesnő, így bemelegítésnek igazán remek kis programnak tűnik, bár az alábbi szám elég Macskafogósra sikerült...

Augusztus 3. Szombat

A hétvégére aztán csupa színház lesz a világ, de az elmúlt Kimenők buliajánlatait nézve ez nem is olyan nagy baj. Ma a Tenki Réka és Fekete Ernő főszereplésével látható a Római Vakáció Szentendrén, ami a pletykák szerint az idei nyár legjobban sikerült Orlais produkciója. Reméljük, a kétszeres Legjobb Harminc alatti Színésznő-díjas Tenki Réka nem téved, ő is megmondta, hogy jó lesz.

Augusztus 4. Vasárnap

Mi szóltunk, és vasárnapra is adunk egyet a kultúrának, hiszen AlkalMáté Trupp: Száraz Dénes, Vele, de nélküle című előadását ma lehet megnézni utoljára ebben az életben. Ez az az előadás, amiben Máté Gábor egykori színművészetis osztálya minden évben kivesézi valamelyiküket, idén a Jóban Rosszban Tamás atyájaként elcelebesedett Száraz Dénessel a terítéken, aki azonban nem vesz részt a darabban.

alkalmatetrup domolky daniel preview 004
Dömölky Dániel / orlaiprodukcio.hu

Augusztus 5. Hétfő

És ha kipihenték magukat, lehet is menni a Szigetre, ami ma kezdődik és 12-ig tart, igen gyér tartalommal. Azért lesz Nick Cave is majd, ma pedig Cipő-emlékkoncert. Ha egy másik szigetre húz a szíve, mi azt is megértjük, annál is inkább, hiszen a Holdudvar kertmozijában ma újra franciás hangulatba kerülhet, méghozzá a Pauline nyomoz című filmvígjáték megtekintésével.

Augusztus 6. Kedd

Mára a Sziget is jobban beindul, a Quimbyvel örvendeztet, de ha ön nem kíván száguldani a szerpentinen, akkor irány a Budapest Jazz Club, ott a Harcsa Veronika Quartet fog zenélni. Vagy lehet őket kombinálni is...

Augusztus 7. Szerda

Na, és végre el is jött Nick Cave napja a Szigeten, számunkra egyedül ő lenne kicsit is izgalmas program, de annyira még ő se, hogy kimenjünk miatta a porba. (Persze, tudjuk, nincs por!) Gondolunk persze azokra is, akik dolgoznak a héten, őket inkább a Közhelybe küldjük, ahol friss lesz a hangulat, hiszen skandináv krimit szolgálnak fel a hőgutában szenvedőknek. A Skandináv Krimik Éjszakáján Varg Veum – Bukott angyalok című, 2008-as filmjét lehet megnézni. Az előzetes alapján inkább sírós, mint kacagós, ahogy ezt már megszokhattuk.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek