#VILÁGOM

Vitorlázzon képzeletben, utazzon összművészetben

2013. július 25., csütörtök 15:07

Július 25. Csütörtök

Óriás mázli, hogy a lakosság egy része szabad akaratából választja, hogy elindul a Kékszalag nevű, ma kezdődő vitorlásversenyen, mert így a többiek mehetnek a világ másik végére, ahol szintén ma kezdődnek a Debreceni Jazznapok. Mivel azonban vitorlásokat a partról nézegetni menő, így ajánlhatjuk a Balatoni Nyári Halfesztivált is, amiben Keszthely, Boglár és Szemes vesz részt, így szélcsendes kánikulai napokon a tó különböző pontjairól lehet röhögni a friss hideg sör mellett azokon, akiknek az agya eldurran a vízen.

Július 26. Péntek

Teljesen felesleges eljönni a tó közeléből, annál is inkább, hiszen ma kezdődik a Művészetek Völgye Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden, amit a kultúrára nyáron is éhező közönségnek talált ki annak idején Márta István. Idén is az elképzelhető minden típusú program várja őket, a koncertek mellett például a kézművesfoglalkozást is  gyakorolhatják a látogatók, de az irodalomra fogékonyaknak is jut szórakozás.

Július 27. Szombat

Kolor x Toldi buli, azaz most a BVSC strandján lehet felfrissülni a beígért negyven fokos hétvége első napján azoknak, akik mégis Budapesten rekedtek. "A legkézenfekvőbb nyári közhely-helyszín következik: strand. Közeli, kedves, két medencés és hangoskodni ér. Deltástestű BVSC vízilabdások és zuglói szépkorúak kedvelt csobbanója, mexikói beütéssel. Kukorica, vattacukor, Nightdrive szülinap, geodome, kertmozi, függőágyak, Trash_op vetítés, megkérdőjelezhetetlen vízibalett, Toldi pult és hasonló strandjavak várják a fürdeni, lábat lógatni vágyókat" - ígérik közleményükben, de időben érdemes ám érkezni, mert ezer fő után bezárják a kaput!

kolor

Július 28. Vasárnap

Ha csütörtök óta tűkön ül, amiért ma indul a Forma1 Magyar Nagydíj, akkor nyilván örömmel tölti el, hogy van buli, ami egyenesen azt ígéri, hogy itt lazítanak a futamok után a versenyzők. A mulatságot csak így lazán Hungarian Grand Prix Afterparty-nak hívják és a Symbolban lesz, lehet csapatni, ha van szándék. Ennél már csak az lehet jobb, ha inkább nyugiban megnézi a Renoir filmet az este, mi már láttuk, ezért mondjuk, hogy érdemes.

Július 29. Hétfő

A Zsámbéki Színházi Bázisra küldenénk önöket, ahol ma este a Szóló annak, aki a legközelebb van című színdarabot nézhetik meg a D’EPOG Színház előadásában. "Az a darab a magányról, közönyről és megfontoltságról szól. Négy színészről és egy öreg Skoda Favoritról" - írják, és amit még tudni kell róla, hogy ezt a fiatal dramaturgok, színészek és költőkből álló kísérleti színházat három éve hozta létre egy cseh társulat.

1002308 546795372049118 207787414 n

Július 30. Kedd

Ma indul a 6. Ördögkatlan Fesztivál Baranya megyében, több helyszínen, így Kisharsányban, Nagyharsányban, Palkonyán és Beremenden lesznek programok azoknak, akik nem a valamivel híresebb, ám hasonló profilú és indíttatású Kapolcsot választják. Saját ajanlójuk szerint őket nem a nyereségvágy hajtja, hiszen akkor zenei fesztivált csinálnának, sokkal inkább "az emberség, a sokszínűség és a minőség ötnapos ünnepét megteremteni, arra törekszünk, hogy minden értéket felmutató műfaj megmutatkozhasson, és mindezt oly módon, hogy a mainstreamtől a marginális kísérletekig minden helyet kaphasson." Azért nem kell rohanni, a fesztivál augusztus 3-ig tart.

Július 31. Szerda

Ideje elgondolkodnunk az élet nagy dolgain, erre már ajánlottuk a Művészetek Völgyét, de ma konkrétan a Tudatosság Völgye 2013 következik, ami augusztus 4-ig tart Taliándörögdön. "Célunk, hogy olyanok legyünk egy helyen, akik felismerhetjük egymásban magunkat, tudva, hogy ugyanazok a célok vezérelnek életünkben..." - aki ezt érti, az tudja is, miről beszélünk, aki meg nem, az pihenje inkább ki az elmúlt napokat.

egysg

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta