#VILÁGOM

A Soundról egyenest a Veszprémfesztre

2013. július 11., csütörtök 12:49

Július 11. Csütörtök

Nagyszabású, ingyenes születésnapi bulira készül a rukkola.hu, a közösségi könyvcserélő portál. Július 11-én 18:00-tól, a wndrlndben szervezett első szülinapjukon koncertekkel és ajándékokkal várják a közönséget. Az este fő attrakciója három zenekar lesz, fél nyolctól kezdődően: előbb a Hippikiller, majd a Mocsok 1 Kölykök, végül a We Are Rockstars - a Žagar énekesének új formációja - következik. Hajnalig pedig DJ Matek Márk zenél.

Július 12. Péntek

Ha nincs őrült rohanás a Soundra, akkor meg lehet nézni a Veszprémi Rozé, Rizling és Jazz napokat, ahol egy balatoni elektrobulinál nyugodtabb hangulat várja, hiszen ma Elsa Valle Y Sus Hermanos koncert lesz az Óváros téren.

Július 13. Szombat

Beszélhetnénk akár a Balaton Soundról is, ami ezen a hétvégén fog dübörögni Zamárdi lakosainak legnagyobb örömére. Mi nem vagyunk elhalva a kínálattól, de nem is nekünk tartják a bulit, ami utoljára akkor volt jó, amikor még gumicsónakkal eveztünk be rá. A mai nap legnagyobb sztárja például a Prodigy, ami már tíz éve is ciki volt, pedig akkor még nem is volt Sound. De valójában mindegy is, hiszen ma van a Cirkuszok Éjszakája, amiben az a legjobb, hogy Zamárdiban is tartanak bemutatót héttől éjfélig. Az este célja, hogy megszerettesse azzal is a cirkuszt, aki amúgy megbolondul egy egylábon ácsingózó elefánttól, azt meg csak remélni tudjuk, hogy szegény állatok nem fognak megbolondulni a zajtól, ami a szomszédból jön. Zamárdi mellett Budapest, Balatonfüred és Balatonlelle is benne van a buliban, úgyhogy ez nem csak a mulatni kevésbé vágyó soundosok estéje lesz.

Július 14. Vasárnap

Korábban már írtunk a Shakespeare Fesztiválról, ahol ma a Miskolci Nemzeti Színház Hamletjét nézheti meg a kultúrára éhes színházrajongó. Ezt az előadást Kiss Csaba rendezte, a címszerepét pedig Rusznák András játssza, szerintünk érdemes adni neki egy esélyt. Akad más program is vasárnap, ha Gyulánál közelebb szeretne menni, hiszen a Zsámbéki Színházi- és Művészeti Bázison tegnap és ma is program a méltán híres A nagy füzet című mű, ami a Szkéné Színház és a Forte Társulat előadása Horváth Csaba rendezésében.

Július 15. Hétfő

Latin est várja az erre fogékonyakat ma este a Vajdahunyad várában. Astor Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben című művét "Latin" Tátrai Tibor, Szűts Antal Gábor és a Mendelssohn Kamarazenekar közös produkciójában élvezheti a közönség.

Július 16. Kedd

Mivel a Balaton Sound nem pörget minket annyira, hogy emiatt négy napig a déli parton rázzuk, viszont annál jobb programokat ajánl az északi oldalról szinte mindenhonnan könnyedén megközelíthető Veszprém. Így örömmel tudatjuk, hogy idén 10. alkalommal tartják meg a Veszprémfesztet, ahol ma például Diana Krall mutatja be új albumát, a Glad Rag Doll-t.

Július 17. Szerda

Végül, de korántsem utolsó sorban egy igazi csemegére hívjuk fel a figyelmet, és mit ad isten, ezért is Veszprémbe kell utazni. Hazánkban ugyanis maga Marcus Miller lép fel ezen a napon, hogy Renaissaince című lemezéről játsszon olyan klasszikusokat, mint például a Detroit. És hogy mit is tud Miller? Hát például ezt:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta