#VILÁGOM

Csereberéljen könyveket idén nyáron is!

2013. július 10., szerda 09:48

A 12. kerület újra csatlakozott a harmadikhoz, így most jó budai olvasónak lenni, ha nem akar sokat költeni könyvekre. Bő egy éve írtunk már a szabadpolcos könyvtárakról, amik Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvendenek és lassan hazánkban is kezdenek elterjedni. A kezdeményezés lényege, hogy a szabad ég alatt álló könyvespolcokat bárki feltöltheti megunt, ám jó állapotban levő könyveivel, hogy aztán helyettük másik könyveket vihessen haza. A szervezők egyedül azt kérik, hogy ne szakadt, hiányos, olvashatatlan állapotú könyveket vigyenek az érdeklődők, bár a tapasztalatok szerint azt is kérhetnék, hogy ezek ne az ötvenes években kiadott, elavult és unalmas mezőgazdasági tankönyvek legyenek.

Mindenesetre erre az amúgy jó ötletre kapott rá idén újra a tizenkettedik kerület is, ahol augusztus végéig ismét ingyen találhat olvasnivalót, legalábbis szerdánként délután öt és este kilenc óra között, a Sirály sétányon, a MOM-ban. Emellet Óbudán is található Szabad Könyvespolc, a Csillaghegyi és az Aquincumi Hév-megállóknál, sőt, idén gyereknapon adták át a Silvánus sétányon található játszótéren a gyereknek nyílt könyvmegállót is. A BME K épülete előtt is akad egy működőképes könyvespolc, valamint a TEMI Fővárosi Művelődési Házában (FMH) is rá lehet bukkanni olvasnivalóra, igaz, sokan nehezményezik, hogy egyre több ezekben az ócska vagy használhatatlan alkotás.

A jó hír, hogy nemcsak Budán lehet azért ilyen módon könyvekhez jutni, hiszen régebb óta a Wekerle-telepen is, sőt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, 2012 óta pedig a KÖKI Terminálon is működik Nyitott Könyvespolc, ráadásul az Erzsébetligeti Színház nyitott polca is várja a használható szépirodalmat, ennek Ligeti Könyveskuckó lett a neve.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta