Mit kezd a Dohány utcai seriff a halakkal és szép Helénával?

Május 26-án kezdődött a négynapos Titánium Színházi SzemleJurányi Inkubátorházban, ami egy harmincöt év alatti alkotók részére kiírt drámapályázat lezáró eseménye. A pályázat nyertesei négy helyszínen (Trafó, Thália, Átrium, Jurányi) kaptak lehetőséget a 2013/2014-es évadban bemutatni a darabjukat, ám az eredményhirdetés előtt még remek programok is várnak az érdeklődőkre.

hirdetes titanium
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A szervezők a Díványnak elmondták, azért tartják igen fontos kezdeményezésnek a szemlét és a pályázat kiírását, mert több színház is összefogott, hogy lehetőséget biztosítsanak a fiatal tehetségeknek.

A Szemle Négy napon keresztül nyolc programot kínál, és bár már tegnap elkezdődött, még sok előadásra be tud jutni a lelkes színházrajongó, nem beszélve arról, hogy szerdán az is kiderül, ki az a négy – általuk szerényen csak titánnak aposztrofált – személy, akinek a jövő évadban bemutatják a színművét.

A mai napon héttől a Katona József Színház Szentivánéj című előadását lehet megnézni (erről korábban itt írtunk), egy igazi, fiataloknak szóló, könnyed színművet, amit a Színművészeti Egyetemen idén végző Erdeős Anna rendezett. Kedden héttől a K2 Színház (a Kaposvári Színművészeti Egyetem hallgatói által létrehozott színház) Volt egyszer egy Heléné című előadását játsszák, míg szerdán háromtól szintén a kaposvári egyetemistáké a főszerep A Dohány utcai seriff című előadással, aminek a szövege a vészkorszak alatt elhurcoltak visszaemlékezéseiből áll össze, és teljes sötétben játszódik.

szentivanej1
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Este héttől a TÁP Színház / Laboda Kornél: Hogy élnek a halak a tengerben? (Tulajdonképpen Periklész) című darabját lehet megnézni, amiről a rendező Laboda Kornél a következőt nyilatkozta: ,,Vegyünk egy elfeledett Shakespeare-drámát (Periklész), tegyünk hozzá tíz fiatal színészt, egy csomó improvizációt, zenét meg vérfertőzést, az egészet rázzuk össze alaposan, aztán csak nézzük, mi jön ki belőle. Jó lesz." Erre van esély, a TÁP Színházról már írtunk párszor, olyankor jó volt.

A darab után este fél kilenckor kerül sor a Titánium pályázat eredményhirdetésére, ez lesz egyben a szemle hivatalos záróprogramja is, még nem késő csatlakozni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra