Ami csak kihozható a kerámiából

Ha ön Geszler Mária, Schrammel Imre, Dobány Sándor, Karsai Zsófia, vagy mondjuk Paul Soldner, Janet Mansfield és Yashuo Hayashi rajongója, akkor pénteken okvetlenül az Iparművészetiben a helye. Ha szimplán csak szeretne megismerkedni a kerámiaművészettel, akkor szeptemberig ráér, de a két időpont közt mindenképp érdemes ellátogatnia a május 17-én nyíló Művészet az agyag kolostorából című kiállításra. Az Iparművészeti Múzeumban szeptember 2-ig látható tárlat a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Kerámia Stúdiójának gyűjteményét mutatja be igen nagy részletességgel.

iparmuv meghivo1
imm.hu

A kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióról pedig azt kell tudni, hogy az 1970–1977 közötti években jött létre, és mindmáig Magyarország egyik legjelentősebb, egész évben folyamatosan működő művészeti alkotótelepe. Alapítása óta gyűjt kortárs kerámiaalkotásokat, és a meghívott művészek helyben készült műveit. Kollekciójukban jelenleg több mint ötszáz művész mintegy négyezer alkotása szerepel, öt kontinens negyvenöt különböző országából.

1415
icshu.org

A gyűjtemény egyik legemlékezetesebb hazai bemutatkozása a Múzeumalapító kiállítás volt 1995-ben, most az akkor be nem mutatott, valamint az az azóta eltelt időszakban a gyűjteménybe került alkotások láthatók: közel 200 alkotótól közel 300 tárgyat állítanak ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek