no

Ottlik szülinapjától a rajzfilmünnepig jut örülnivaló a hétre

Május 9. Csütörtök

Ha nem is tudja, mit csináljon csütörtökön, mi majd megmondjuk, hiszen jönnek az Ottlik emléknapok az író 101 éves születésnapja alkalmából. Több helyszínen is lesznek programok és beszélgetések, például a Hadik Kávéházban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Kultiban, ráadásul az ez alkalomból kiírt Ottlik-verseny eredményeit is megismerheti a nagyérdemű.

Május 10. Péntek

Az A38 igazi zenés labirintusnak nevezi Prins Thomas koncertjét Németországból, amit ezen a pénteken lehet meghallgatni a Dunán. Thomas Moen Hermansen, azaz Prins Thomas eklektikus dj-szettjeivel vonta magára a figyelmet, ha az önét is, értékelje a programot!

Május 11. Szombat

Jusson be a Nemzeti színiigazgatójaként utolsó rendezését produkáló Alföldi Róbert Mephistojára! A darab eredetileg a fasizálódó Németország helyzetéről szól, biztos nélkülözni fog minden honi aktuálpolitikát. A címszereplő ráadásul a mindig ügyeletes félrosszfiú Stohl András, szóval nem lesz könnyű az a bejutás...

Május 12. Vasárnap

Remek indokunk van, hogy ma egész nap csak rajzfilmeket nézzenek, hiszen az országban is ma van a 3. Országos Rajzfilmünnep. Budapesten többek közt a Gozsduban, a Tabánban és az Átriumban találhatók remek kis programok, de ha épp nem tartózkodik a fővárosban, akkor sincs túl nagy baj, tele az ország rajzfilmünnepes programokkal.

rajz.png

Május 13. Hétfő

Csütörtökön kezdődött, és egészen 26-ig tart a Cirko-Gejzírben a Bye-bye celluloid! elnevezésű formátumváltó fesztivál. A lényege, hogy a Cirko is rááll a digitális vetítésre, és most ennek lehet velük örülni. Ma adják például az I love you Phillip Morris-t, ha valakit ez esetleg lázba hozna.

Május 14. Kedd

Magyar fotóművészet az új évezredben címmel augusztus közepéig látható kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A kiállítás célja, hogy bemutassa, miként változott meg a fotográfia az ezredforduló óta; mi történt a magyar fotóművészetben, hogy milyen hatása van a tömegesen használt digitális technológiának a kortárs fotóművészetre, és hogy ki is ma a fotóművész. Jó kérdés.

obi01

Május 15. Szerda

Ha esetleg ön a szomszéd kertje mindig zöldebb elv szerint él, akkor bizonyára boldog, amiért mától egészen vasárnapig megnézheti a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Tháliában. A mai előadás Moliére Fösvénye, amit a sepsiszentgyörgyi Tamás Áron Színház ad elő a közönségnek. Sajnos Kassáról nem jönnek, pedig őket bírjuk.

Mustra