no

Szonettekkel jár a bál a héten

Május 2. Csütörtök

No, ha sikerült kipihenni a hétközepi május elseje sokkot, akkor kereshetünk valami igazán kellemest csütörtökre. Szinte már túlontúl tökéletes lehetőséget kínál erre az Irie Maffia igen sokoldalú énekesnője. Dagadu Sena ad elő Shakespeare Szonetteket ma a Mika Tivadar mulatóban, és ebben az ő segítségére lesznek Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor. Lenéz?

Május 3. Péntek

Bár ez az program szerepel a holnapi Színházak Éjszakáján is, mi szólunk, hogy már ma meg lehet nézni a Tünet együttes Voks című előadását a Mu Színházban. Ráadásul a mai előadás után beszélgetés lesz Závada Pállal készülő regénye, a közélet és a Voks kapcsán, így ezért is érdemes a mai estét választani.

Május 4. Szombat

Persze, hogy a Színházak Éjszakája is ma van, de annyira el vagyunk telve Tháliával, hogy már eszünkbe se jut, hogy létezhet más program is fővárosunkban. Pedig így van, hiszen ma például Boban Markovic lép fel a Budapest Parkban. Kusturica kedvenc zenésze nem kicsit elcsépelt már, de ettől még nagyon tud hangulatot csinálni, és néha jóleshet nosztalgiázni, úgyhogy hajrá!

Május 5. Vasárnap

Anyukánkat lehet meglepni a mai napon, és nem feltétlenül virággal, hanem mondjuk egy jó színházas programmal, vagy szerencsés esetben a kettő kombinációjával. Mi mindenesetre a Katona Kamrájában látható Áll a bál című előadást ajánljuk, aminek lényege, hogy öt színésznő (Bodnár Erika, Borbély Alexandra, Fullajtár Andrea, Pálmai Anna, Pálos Hanna) szívüknek kedvesen ad elő hét dalt a pop, a rock és a slágerek világából, verssel és prózával kombinálva, ahogyan ők szeretik.

bal
katonajozsefszinhaz.hu

Május 6. Hétfő

Múlt szombaton mutatták be, tehát még igen friss, sőt a Nemzeti Színház iránti lelkesedés miatt nyilván kihalásos alapon lehet bejutni az Ördög szekrénye című előadásra. Ha ez valamilyen ok miatt mégis sikerül, akkor ön egy cigánymesék alapján írt családi komédiát láthat Molnár Piroskával, Horváth Virgillel, Fodor Tamással, Farkas Dénessel és Tompos Kátyával.

Május 7. Kedd

Tegnap kezdődött ugyan, de szerencsére egy hétig tart a Japán Filmhét a Toldiban. És mivel Japánról van szó, mivel mással is foglalkozhatna, mint a nindzsákkal. Hét nap alatt hét filmet nézhet meg a nemes harcosért/kegyetlen orgyilkosért rajongó közönség, a mai napon az 1963-as Kato Tai rendezés, A Sanada klán kalandjai látható.

nin
toldimozi.hu

Május 8. Szerda

A Tudósok ma mutatják be Ricsárdgír című új albumukat az A38-on. A koncerten először hallja majd a nagyérdemű, milyen a mozgássérültek, a proletárok, a politikusok, a népművelők, a metálosok, az alvajárók, a fojtogatók, a nyugdíjasok, vagy éppen egy Kutya szerelmes dala a Tövisházi Ambrusssal bővült felállás lemezbemutatóján.

Érdekességek