no

Táncos majális Elefánttal és

Április 25. Csütörtök

Végre csütörtök van nemcsak, hogy ki lehet mozdulni, de ki is kell hiszen ma este Elefánt lemezbemutató koncert az A38-on. Vérkeringő című albumukat düh és őrült energiák kísérik, ahol a melankólia inkább monumentális formában jelenik meg, ígérik rejtélyesen. Rajtuk kívül is lesznek még koncertek aznap (Blahalouisiana és Norbert Kristóf Band), de miattuk biztos érdemes lenézni.

Április 26. Péntek

Sörrajongóknak nagy öröm, nyit az Élesztő nevű hely. Ez elvileg a magyar kézműves sör első romkocsmája, a Trafó tőszomszédságában, a mostanáig Tündérgyárként ismert Tűzoltó u. 22. egy évszázaddal ezelőtt üvegfúvóműhelynek épült, majd parkolónak használták, végül kocsma lett belőle. Azt tervezik, hogy a 17 csappal működő Élesztő kert mellett az egész épületet egyfajta gasztronómiai központtá teszik, és kiteljesítik a régi ipari udvart, mint afféle nem-hivatalos aprócska sétálóutcát, melyről kávézók, éttermek, sörfőzdék, bárok, vendégszobák nyílnak. Hajrá!

Április 27. Szombat

Nézzen magyar táncművészeket nagy mennyiségben ma több helyen is. A Tánc Világnapi Maraton az Átrium Film-Színház, a Jurányi inkubátorház és a Millenáris helyszínein vonultat fel programokat, akadnak workshopok, de az Átriumban háromtól éjfélig az összes számottevő magyar táncművész felvonul negyedórás etapokban. Ön elmegy?

vilagnapi

Április 28. Vasárnap

Már ajánlottuk, de ma lesz csak igazán izgalmas a Színházcsinálók elnevezésű vitaműsor a Katonában. A mai napon Mundruczó Kornél, Bodó Viktor és Pintér Béla lesznek Schilling Árpád vendégei, hogy megvitassák a honi színház ügyes-bajos dolgait, szerintünk nem lenne érdemes kihagyni, hiszen pont ilyen egy tökéletes vasárnapi program.

Április 29. Hétfő

Ez a mai valójában az igazi Tánc Világnapja, aki vásznon akar nézni ilyesmit annak pedig az Uránia moziba kell mennie. Persze a maratonhoz hasonlóan itt is kétnapos rendezvényről beszélünk, vasárnap a Holland Nemzeti Balett Hamupipőkéjét lehetett premier előtt megnézni, ma viszont 3D-s Hattyúk tavát láthatnak, ha szeretik az arcukba úszkáló férfi és nőitesteket.

Április 30. Kedd

Az egynapos szabira rápihenhetünk egy laza kiállítással a jó nőkről, akik persze mi vagyunk, meg a többi blabla. De nem, most a Szomszéd Bár eseményéről beszélünk, ahol május 15-ig lehet amúgy megnézni Somogyi Ferenc, Állati jó nők című szoborkiállítását. Utána még mindig el lehet menni bulizni, vgay csak simán rákészülni a nagy majálisra.

Május 1. Szerda

Mert majális az lesz bőven, hiszen erre az egy napra sok esélyünk úgysincs messzire menni. Lesz például Gödöllőn Lovasmajális, de tulajdonképpen a város összes nagyobb zöld területén összegyűlhet ma a nép, hogy örüljön, ha már a tavasz kimaradt a nyárnak. Tegyen így ön is, hiszen ritkán van erre lehetőség. Ha mégse Szinyeisen töltené az első R betű nélküli hónapot az idén, akkor nézzen le Komáromba, a Monostori erődbe a tegnap kezdődött, huszonharmadik Médiawave-re, ami Magyarország legnagyobb nemzetközi film- és zenei kisfesztiválja, szerintünk az lesz a legjobb buli. Mindig az.

szinyei merse pal  majalis  may day  1873  magyar nemzeti galeri
Mustra