no

Nézze Ónodi Eszter szemüvegén át a világot!

Március 21. Csütörtök

Mi sem biztosítaná jobban a tavaszt, minthogy ma kezdődik a Magyar Jazz Ünnepe a Budapest Jazz Clubban. A háromnapos fesztivál első estéjén a fiatal tehetségeké a főszerep, mi elsősorban akkor küldjük erre önöket, ha továbbra is képben akarnak lenni. A fiatalokat amúgy a Bartók Béla közép-, és Liszt Ferenc felsőfokú intézmények diákjaiból alakult formációk képviselik, de a későbbi napokon Zsári Tamás, Fekete-Kovács Kornél és Balázs József is fellépnek majd.

AB10986
Nick White

Március 21. Csütörtök +1

És ha mégse hozza lázba a jazz, nagy baj akkor sincs, hiszen remek kis dokufilmfesztivál is vár ránk a hétvégén. Ugyan tegnap kezdődött, de vasárnapig tart a Ha érteni akarod a világot elnevezésű nemzetközi dokumentumfilm fesztivál, ami a Kino és Toldi mozikban ad helyet a filmeknek. És bár csak szombaton adják, de biztos megnéznénk a Supermodels Then and Now című alkotást, ami pont az, amit a címe rejt: idősödő egykori szupermodelleket mutat be, akik valljuk be, még ma is gyönyörűek...

Március 22. Péntek

Hogy annak is örülhessünk, hogy nőből vagyunk, ajánljuk, hogy látogasson el a hétvégén valamikor az Elle Fashion Show-ra a Millenárison. Ha önt mégsem hozza lázba a divat, akkor sincs nagy baj, mert ma kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál is, ami egészen április hetedikéig ontja magából a legkülönbözőbb kulturális programokat. Csak aztán tudjon választani a sok lehetőség közül!

Március 23. Szombat

Hahó, ma van a Föld Órája, tessék eldobni az elektronikai berendezéseket, még ha elemről is működnek, és képzeljük bele magunkat egy órára a régi szép időkbe! Szerintünk ez akkor a legjobb, ha mindenki egyedül vagy barátokkal kapcsol ki hatvan rövidke percre, de persze mások ebből is bizniszt csinálnak, például a West End, ahol fent a kertben néhány percet feltehetően csúszni fog a dolog, hiszen kivetítőn nézik majd, ahogy kialszanak Budapest fényei. De aztán fél kilenctől fél tízig gyertyafénnyel árasztja el Erőss Zsolt a kertet, így ha fél a sötéttől, nyilván ott a helye!

132282960
Image By Steve Passlow

Március 23. Szombat +1

Még mielőtt lekapcsoljuk lámpáinkat, épp van idő elugorni hatra a Fugába, ahol nemcsak a tavaly elhunyt színházi fotós, Koncz Zsuzsa előadásfotóit lehet megnézni egy kiállítás keretében, hanem aukcióra is bocsátanak egy rakás Katona Színházas kelléket. Licitálni lehet Gáspár Sándor karórájától Ónodi Eszter szemüvegén át egy csomó mindenre, a bevételt pedig ifjúsági színházpedagógiai programuk támogatására fordítják.

Március 24. Vasárnap

Ezen a héten már megint úgy csinálunk, mintha nőnap lenne, dehát mit lehet tenni, a lelkünk mellett a testünket is fel kell virágoztatni, erre remek alkalom kívánkozik az Iparművészeti Múzeumban, ahol a Creative Arts Fair - Iparművész Vásárt tartják ezen a vasárnapon. A szervezők a pályakezdőktől a mesterekig mindenkit felvonultatnak, ezzel erősítve a művész-közönség kapcsolatot.

iparrm
imm.hu

Március 25. Hétfő

Ideje kicsit komolyabban venni magunkat és elmenni a Jurányi Inkubátorházba, ahol a K.V. társulat és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti szakközépiskola diákjai ma mutatják be műhelymunkájuk eredményét, a 12. Hét című előadást. A workshopot Novák Eszter vezette, témája a kamaszkori teherbeesés és annak következményei. Mennyire ígérkezik izgalmasnak?

Március 26. Kedd

Régen kedden tévét kellett nézni, ma viszont érdemes az Átrium Film-Színházba menni, mert a New York-i Battery Dance Company látogat el hozzájuk. Ha kíváncsi a manhattani kulturális élet egyik legkiemelkedőbb társulatára, akkor állítólag őket kell megnézni, hogyan ropják. Nem egy darabot mutatnak be, hanem öt részt két különböző produkcióból, hogy ez így miért jobb, azt nem tudjuk, de attól még az előadás lehet fantasztikus. Ön megnézné?

Március 27. Szerda

Nem ez a mai szerda lesz az év legizgalmasabb napja, nagy nehezen találtunk egy programot, ami esetleg többeket érdekelhet. Bár mi továbbra se hiszünk a honi humorban, ezen a napon a Dumaszínház együtt lép fel a Beugró című formációval, ami azt jelenti, hogy sokat fognak marháskodni, hogy ez érdekes vagy sem, azt meg már döntsék el önök. A négyezres jegy előtt azért érteltlenül állunk, hiszen még Kossuth-díjas sem lép fel ma este, hiszen Rudolf Péter nem lesz ott.

Érdekességek