no

Koncertektől a többszörös orgazmusig

Március 14. Csütörtök

Ha esetleg akadnának, akik nem húznak el a közepesen hosszú hétvégére a városból, akkor azoknak jó kis koncertekkel szolgálhatunk az új hétre. Rögtön csütörtökön indulhat a mulatság, méghozzá a Belgával, akik az A38 Állóhajón tartják jubileumi évadnyitó koncertjüket. Azért jubileumi, mert pontosan tizenöt éve (március 15-én lesz 15 éve), hogy a Belga első rögtönzött koncertjét adta a Kálvin téri Chachachában. De most ne az idő ijesztő múlásával foglalkozzunk, hanem döntsük el végre, hányas Golf.

Március 15. Péntek

Forradalmi hangulathoz elég lehet egy kokárda is, a honi aktuálpolitikával meg jobb nem foglalkozni. Egyelőre nem tilos például ellátogatni Sena lemezbemutató koncertjére az Akváriumba. Ennek is lehet örülni, meg annak is, hogy ugyan a ghánai-magyar énekesnő második albumára közel tíz évet kellett várni, de reméljük, nem hiába. Ön ott lesz a Kincsek a dobozban koncerten?

Március 16. Szombat

Ünnepi is, meg kirándulós is, így mi Győrbe mennénk, mert ott a zseniális Bobby McFerrin lép fel a Győri Filharmonikus zenekarral! De mivel ez egy fővárosi ajánló, így kereshetnénk helyi programot is, hiszen például ma ünnepli 35. szülinapját a Beatrice is. Mégis talán néha nem árt kimozdulni a városból, hiszen azért Győr mégsem a világvége, egy jó kis koncertért meg simán érdemes leutazni egy ilyen szép, hidegnek ígérkező ünnepnapon. Jó, sokan nyilván a Don't Worry Be Happy miatt mennek, ők legalább annyira meg fognak lepődni, mint amennyire az idén 63 éves előadó unhatja már ezt a számot, de legyen ez az ő bajuk.

Március 17. Vasárnap

És ha már ennyire rajta vagyunk a forradalmi héten a koncerteken, akkor itt is még egy, ám némi hochkulturával egybekötve. Vasárnap tekinthető meg ugyanis utoljára a Bukta Imre kiállítás a Műcsarnokban. Háromtól a művész tárlatvezetését élvezhetjük, ha sikerül bejutnunk erre az általában magas érdeklődést kiváltó eseményre, majd Darvasi László és Háy János olvassa fel kizárólag erre az alkalomra írt szövegeiket. Végül a kiállítást a Cabaret Band és a Tudósok koncertje zárja, ha a fentiek nem lennének elég jó okok a szórakozásra.

Március 18. Hétfő

És már véget is ért a három nap pihi, mi is lekattanunk a zenéről és nem felejtük el megemlíteni, hogy ma kezdődik a 4. Országos Étterem Hét! Ennek ugye konkrétan semmi köze a kultúrához, hacsak az nem, hogy teli hassal olvasni is jobb. Szóval, mielőtt a mai programra rászánják magukat, foglaljanak helyet valamelyik fancy étteremben, és örüljenek neki, hogy ma nem a hatszorosát fizették ki!

symbol french 19
Bakró-Nagy Ferenc

Március 19. Kedd

Ma kezdődik, és egészen március 27-ig tart a hatodik Észt hét. A Művész mozi, a Kazimir Kávézó, és a Petőfi Irodalmi Múzeum szolgál helyszínéül a rendezvénysorozatnak, ahol az Észt filmművészet remekeit láthatja az érdeklődő közönség, hiszen koncertekre se lehet mindennap járni. A vásznon feltűnik az isteni Jeanne Moreau, de Dosztoveszkij Félkegyelműjét is meg lehet majd nézni. Ön lenéz az Észt hétre?

eszt

Március 20. Szerda

Itt az igazán többféleképpen értelmezhető esemény a kétértelmű helyen, hogy kicsit pikánsabbá tegyük a hetünket. A Hátsó Kapu nevű helyen ugyanis ma látható a Többszörös Orgazmus című John Sable darab, ami a Budapesti Anarchista Színház és a Táp Színház közös előadása. A BASZ úgy véli ugyanis, hogy a színielőadásokban eddig túl sok szó esett az etikátlan monogám, és igen kevés az etikus poligám kapcsolatokról, így ők most utóbbit dolgozzák fel. Azt mondják mono- és nem monogámok számára egyaránt érdekes az előadás, így ne hagyja ki!

Érdekességek