#VILÁGOM

Koncertektől a többszörös orgazmusig

2013. március 14., csütörtök 10:34

Március 14. Csütörtök

Ha esetleg akadnának, akik nem húznak el a közepesen hosszú hétvégére a városból, akkor azoknak jó kis koncertekkel szolgálhatunk az új hétre. Rögtön csütörtökön indulhat a mulatság, méghozzá a Belgával, akik az A38 Állóhajón tartják jubileumi évadnyitó koncertjüket. Azért jubileumi, mert pontosan tizenöt éve (március 15-én lesz 15 éve), hogy a Belga első rögtönzött koncertjét adta a Kálvin téri Chachachában. De most ne az idő ijesztő múlásával foglalkozzunk, hanem döntsük el végre, hányas Golf.

Március 15. Péntek

Forradalmi hangulathoz elég lehet egy kokárda is, a honi aktuálpolitikával meg jobb nem foglalkozni. Egyelőre nem tilos például ellátogatni Sena lemezbemutató koncertjére az Akváriumba. Ennek is lehet örülni, meg annak is, hogy ugyan a ghánai-magyar énekesnő második albumára közel tíz évet kellett várni, de reméljük, nem hiába. Ön ott lesz a Kincsek a dobozban koncerten?

Március 16. Szombat

Ünnepi is, meg kirándulós is, így mi Győrbe mennénk, mert ott a zseniális Bobby McFerrin lép fel a Győri Filharmonikus zenekarral! De mivel ez egy fővárosi ajánló, így kereshetnénk helyi programot is, hiszen például ma ünnepli 35. szülinapját a Beatrice is. Mégis talán néha nem árt kimozdulni a városból, hiszen azért Győr mégsem a világvége, egy jó kis koncertért meg simán érdemes leutazni egy ilyen szép, hidegnek ígérkező ünnepnapon. Jó, sokan nyilván a Don't Worry Be Happy miatt mennek, ők legalább annyira meg fognak lepődni, mint amennyire az idén 63 éves előadó unhatja már ezt a számot, de legyen ez az ő bajuk.

Március 17. Vasárnap

És ha már ennyire rajta vagyunk a forradalmi héten a koncerteken, akkor itt is még egy, ám némi hochkulturával egybekötve. Vasárnap tekinthető meg ugyanis utoljára a Bukta Imre kiállítás a Műcsarnokban. Háromtól a művész tárlatvezetését élvezhetjük, ha sikerül bejutnunk erre az általában magas érdeklődést kiváltó eseményre, majd Darvasi László és Háy János olvassa fel kizárólag erre az alkalomra írt szövegeiket. Végül a kiállítást a Cabaret Band és a Tudósok koncertje zárja, ha a fentiek nem lennének elég jó okok a szórakozásra.

Március 18. Hétfő

És már véget is ért a három nap pihi, mi is lekattanunk a zenéről és nem felejtük el megemlíteni, hogy ma kezdődik a 4. Országos Étterem Hét! Ennek ugye konkrétan semmi köze a kultúrához, hacsak az nem, hogy teli hassal olvasni is jobb. Szóval, mielőtt a mai programra rászánják magukat, foglaljanak helyet valamelyik fancy étteremben, és örüljenek neki, hogy ma nem a hatszorosát fizették ki!

symbol french 19
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Március 19. Kedd

Ma kezdődik, és egészen március 27-ig tart a hatodik Észt hét. A Művész mozi, a Kazimir Kávézó, és a Petőfi Irodalmi Múzeum szolgál helyszínéül a rendezvénysorozatnak, ahol az Észt filmművészet remekeit láthatja az érdeklődő közönség, hiszen koncertekre se lehet mindennap járni. A vásznon feltűnik az isteni Jeanne Moreau, de Dosztoveszkij Félkegyelműjét is meg lehet majd nézni. Ön lenéz az Észt hétre?

eszt

Március 20. Szerda

Itt az igazán többféleképpen értelmezhető esemény a kétértelmű helyen, hogy kicsit pikánsabbá tegyük a hetünket. A Hátsó Kapu nevű helyen ugyanis ma látható a Többszörös Orgazmus című John Sable darab, ami a Budapesti Anarchista Színház és a Táp Színház közös előadása. A BASZ úgy véli ugyanis, hogy a színielőadásokban eddig túl sok szó esett az etikátlan monogám, és igen kevés az etikus poligám kapcsolatokról, így ők most utóbbit dolgozzák fel. Azt mondják mono- és nem monogámok számára egyaránt érdekes az előadás, így ne hagyja ki!


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta