#VILÁGOM

Alföldi és Vidnyánszky is visz előadást a POSZT-ra

2013. március 11., hétfő 14:24 |

Idén is megrendezik a Pécsi Országos Színházi Találkozót június 6 és 15 között, természetesen Pécsen. Ugye ez az a fesztivál, amikor összegyűlik a színház szakma, hogy aztán az ott látható meghívott produkciók közül néhány nap után kiválasszák az év előadását. Most a hivatalos versenyprogramot is nyilvánosságra hozták, így megézhetjük, miből szemlézhet idén a fesztiválrajongó.

Budapestet két nagyszínházas és két kamaraszínházas előadás képviseli, az egyik megmagyarázhatatlan okokból az általunk nem túl sokra becsült Dočekal rendezte Jóembert keresünk, de sebaj, annál több esélye marad a több helyről is pozítív kritikákat kapott Ascher-féle Peer Gyntnek. A Kamara- vagy Stúdióelőadások között pedig a Gothár rendezte Nemzetis Amphitryont és Mundruczó Kornél Szégyenét lehet majd megnézni.

A hazai és határon túli magyar színházakban között bemutatott előadásokat az idei fesztivál válogatói: Solténszky Tibor dramaturg, rendező és Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész 2012. március 1. és 2013. február 28. között nézték meg, azt az egyetlen szempontot figyelembe véve, hogy a hat nagyszínpadi és hat kamara/stúdió-előadás a házigazda Pécsi Nemzeti Színház játszóhelyein bemutatható legyen.

Jó előadások kerültek a POSZT-ra?

  • 14
    Igen
  • 13
    Nem
  • 3
    Nekem mindegy, én ott leszek

A határon túli előadásokat Komárom és Marosvásárhely szolgáltatja, előbbi a Martin Huba rendezte III. Richárddal, utóbbi a Bányavaksággal, ami a Yorick Stúdió és Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának darabja.

De nem ám csak a komolykodásé a főszerep, hiszen Vidnyánszky Attila Bolha fülbe vagy a Méhes László rendezte Picasso kalandjai is a versenyprogram részesei Debrecenből illetve a helyszínről. Szombathely A félkegyelművel indul, míg a Miskolci Nemzeti Színházból Kiss Csaba A vágy villamosát állítja színpadra Pécsen. Sztareki Pál a Színésznőket viszi a POSZT-ra, míg Bérczes László a Vaknyugattal támad az idei színházi találkozón.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta