#VILÁGOM

Élje bele magát más szerelmébe!

2013. március 8., péntek 10:30

Pelsőczy Réka még 2011-ben rendezte meg a Szeret...lek című darabot, amit mostanában a Mikroszínpad tűz műsorra, ezen a héten majd vasárnap. Nem lehet gyakran látni az előadást, ami nem túl meglepő módon a szerelem témáját járja körül, már amennyire azt lehet. A nem csak szerelmeseknek szóló színműben egy nosztalgiapresszó vendégei és alkalmazottjai mesélik el szerelmes történeteiket, és fakadnak dalra magyarul vagy angolul.

szer
Fotó: thalia.hu

Pelsőczy hagyja, hogy a szereplői csak anekdotázzanak és önmaguk legyenek, történeteik mindenkinek ismerősen csenghetnek, hiába különleges sztorik ezek, mégis hétköznapiak. A színészek nem játszanak, a kapcsolatok mégis megjelennek, még a revü jelleg is felsejlik néha, igaz közel sem tökéletes az énektudás. A szerelem mindenkinek ismerős dolog, de a nézőtérről senki sem áll fel, hogy elmeséljen egy saját esetet, pedig benne van a levegőben az is. Ide tartozik, hogy a Mikroszínpad első sorát okvetlen hozzá kéne csapni az előadáshoz, mivel a Szeret..lek ugyan kamaradarab, mégis ennyire zavaró közelségben néző színészhez még nem ült.

Ez talán a legzavaróbb az előadásban, mert amúgy a Szeret...lek történetei szomorúságukban is vidámak, mintha a szenvedés a világ legtermészetesebb dolga, és mintegy a szerelem velejárója lenne. Ezekhez a közhelyes tényekhez talán nem is ártana néha pozitívabban hozzáállni, akkor a szenvedésbe is jól beleélhetnénk magunkat, aztán leugranánk a sarki bárba és kiénekelnénk a végére magunkból. Más kérdés, hogy minket totál hülyének néznének. Így hát, ha nincs más programja vasárnapra, hagyja, hogy mások meséljék el, nekik mi és hogyan fáj.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta