no

Élje bele magát más szerelmébe!

Pelsőczy Réka még 2011-ben rendezte meg a Szeret...lek című darabot, amit mostanában a Mikroszínpad tűz műsorra, ezen a héten majd vasárnap. Nem lehet gyakran látni az előadást, ami nem túl meglepő módon a szerelem témáját járja körül, már amennyire azt lehet. A nem csak szerelmeseknek szóló színműben egy nosztalgiapresszó vendégei és alkalmazottjai mesélik el szerelmes történeteiket, és fakadnak dalra magyarul vagy angolul.

szer
thalia.hu

Pelsőczy hagyja, hogy a szereplői csak anekdotázzanak és önmaguk legyenek, történeteik mindenkinek ismerősen csenghetnek, hiába különleges sztorik ezek, mégis hétköznapiak. A színészek nem játszanak, a kapcsolatok mégis megjelennek, még a revü jelleg is felsejlik néha, igaz közel sem tökéletes az énektudás. A szerelem mindenkinek ismerős dolog, de a nézőtérről senki sem áll fel, hogy elmeséljen egy saját esetet, pedig benne van a levegőben az is. Ide tartozik, hogy a Mikroszínpad első sorát okvetlen hozzá kéne csapni az előadáshoz, mivel a Szeret..lek ugyan kamaradarab, mégis ennyire zavaró közelségben néző színészhez még nem ült.

Ez talán a legzavaróbb az előadásban, mert amúgy a Szeret...lek történetei szomorúságukban is vidámak, mintha a szenvedés a világ legtermészetesebb dolga, és mintegy a szerelem velejárója lenne. Ezekhez a közhelyes tényekhez talán nem is ártana néha pozitívabban hozzáállni, akkor a szenvedésbe is jól beleélhetnénk magunkat, aztán leugranánk a sarki bárba és kiénekelnénk a végére magunkból. Más kérdés, hogy minket totál hülyének néznének. Így hát, ha nincs más programja vasárnapra, hagyja, hogy mások meséljék el, nekik mi és hogyan fáj.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra