#VILÁGOM

Filmekkel jár a halál a héten

2013. február 7., csütörtök 09:05

Február 7. Csütörtök

Valószínűtlen, de ha ön ma mégse menne busójárásra Mohácsra, akkor itt a remek alkalom, hogy beüljön György Péter 5 este, 5 film, 5 beszélgetés előadássorozatára a Bálint-házba. A ma esti film 17.00 órától Kardos Ferenc: Egy őrült éjszakája. „Olyan filmeket kerestem, amelyek a mögöttünk lévő államszocializmus világában készültek: a politika és ideológia által mélyen átjárt múltban, de a készítők igyekeztek attól távolabb kerülni, s a mindennapi életről szólni” - mondta György a sorozatról.

Február 8. Péntek

Sportolni kell, amíg még télszerű idő van, még ha nyárszerű zivatarokkal tarkított is. Remek lehetőséget kínál erre a Fővárosi Műjégpálya, ahová amúgy hétköznap délelőtt igazán jó menni, nyilván azért, mert akkor senki másnak nincs rá ideje. A Jégre mindenki elnevezésű rendezvény hetedikétől tizedikéig tart, és azt ígérik, hogy mindenki megtalálhatja a számításait, ha kilátogat. Ön megpróbálja?

Február 8. Péntek +1

Korizás után nem is kell messzire menni, csak a Műcsarnokig, ahol héttől Bán János főszereplésével Tar Sándor: Túlélési gyakorlatok című művét láthatják, majd ezt követően Slam Poetry is lesz, igaz míg az elsőre ezerkétszáz, a 20.30-kor kezdődő Slam Poetryre már csak háromszáz forint a jegy. Utóbbi előadóit ezen az esten Bansky kiállítása ihlette, jó program lehet péntek esti lazításnak.

Február 9. Szombat

Bár ma van a 17. Csángó Bál, mi mégis azt javasuljuk, hogy üljön be bátran a Gondozó-kertbe, és nézzék meg újra és újra Cassavetes: New York árnyai című filmjét, annyira rossz társaság nem lehet ilyen programon.

Február 10. Vasárnap

Tessék megismerni a kortárs képzőművészeket, és elmenni megnézni az Iparművészeti Múzeumba a Megvalósult művek, 2012 – Az NKA által támogatott iparművészek kiállítását. Itt az alkotói támogatást elnyert művészek támogatásból megvalósult munkáit látni, az Iparművészeti Múzeum által kijelölt kurátor rendezésében. Hogy ez jó vagy sem, döntse el ön!

Február 11. Hétfő

A Katona József Színházban látható az Elmentek - Notóriusok 30.2, amiben a régi időket idézi fel a harmincadik születésnapját ünneplő színház. A mai előadásban négy alapítótag, Gelley Kornél, Ronyecz Mária, Vajda László és Horváth József munkásságára emlékezik a társulat interjúk és kritikák, illetve kollégák és családtagok segítségével.

elmentek
Fotó: katonajozsefszinhaz.hu

Február 12. Kedd

Ma hétkor a Kisüzemben, a címéből ítélve igen aktuálisan A halál esőben jön című kiállítást lehet megtekinteni, ami ajánlójuk szerint égetett fotókból és filmplakátokból áll a hatvanas évekből.
"Rejtély, bűnügyek, szerelem, pisztolyok, ujjlenyomatok, kemény férfiak és riadt nők: krimi, mégpedig a hatvanas évek briliáns filmplakátjain" - írják ajánlójukban, ami egyáltalán nem hangzik rosszul. Ön elmegy?

Február 13. Szerda

Mindjárt itt a Valentin-nap, akar ezen stresszelni? Mi se, így aztán lelkesen ajánljuk problémázás helyett a Vinorium Borbár kulturális estjét. A Borbár új sorozatba kezd Kukorelly Endre íróval, aminek 75% Őszintén mondom a címe. Este héttől Kukorelly Endre beszélget Garaczi László és Németh Gábor írókkal. "A Vinoriummal azt tervezzük, hogy minden hónap második szerdáján beszélgetni fogok két-két kollégámmal/barátommal. Erről-arról meg mindenféléről, rendesen. Durva lesz, az tuti, utána mindenki lelécel, de azért még megkóstol a békesség kedvéért egy Medoc-Noire-Menoire/Baquette/Munster-fromage/Köménymag-kombinációt à la Kukorelly."

kukorelly
Fotó: Vinorium Borbár

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta