A Cirque du Soleil a ruhatárosait küldte Budapestre

Ismét eljött a Cirque du Soleil Budapestre, nagy kamionokban küldték a technikát, a fényeket, a jelmezeket, a zenét, a tűzijátékot, az összes showelemet. Egyetlen apró hiba csúszott a turnészervezésbe, az artisták valahol lemaradhattak, de hogy mégis legyenek emberek a színpadon, helyettük valószínűleg a díszletmunkások és a ruhatárosok ugrottak be.

CDS IMMORTAL 5827 PR
Cirque du Soleil

A legendás társulat most a hangzatos Michael Jackson – The Immortal World Tour előadással haknizza éppen körbe a világot, ami nem meglepő módon a 2009-ben elhunyt Jacko köré épül. A nagy Jackson-rajongásban viszont – ami kétségkívül átjött – éppen az maradt ki, amiért amúgy a CDS előadásaira járunk.

Láttunk egy hatalmas, látványos táncszínházat, sok-sok Michael Jackson zenével, videóbejátszással, idézetekkel és hangfelvételekkel. Korrekt, sőt tökéletes módon bemutatták a mester összes jellegzetes mozdulatát, mindegyiket nagyjából ezerszer. Láttuk Jacko összes, ikonikus outfitjét, nagyjából ezerszer. Nagyon ki volt találva, nagyon meg volt csinálva, nem volt rossz, egyáltalán.

Nem láttunk viszont lélegzetelállłtó új cirkuszt. Igen, a jó kétórás előadás nyomokban Cirque du Soleil-t is tartalmazott, de ez, főleg ilyen jegyárak mellett, kicsit kevés az üdvösséghez. A CDS saját oldalán a turnét promozó videó ugyanis egyáltalán nem azt ígéri, mint amit végül kapunk. A kétperces videóban pont azok az új cirkuszelemek dominálnak, amik az előadásból hiányoznak. Úgy is mondhatnám, ha megnézik ezt a videót, már láttak is mindent, ami az előadásban igazán Cirque du Soleil volt. Csak az két percben, ingyen tekinthető meg, nem pedig két órában, 10-35 ezer forintért.

Ugyanakkor nem mondom, hogy rossz ez az előadás, ajánlott minden komoly Jacko-fanatikusnak. Időnként olyan érzésem volt, mintha a show-t a Jackson iránt érzett rajongásunknak (is) kéne elvinnie. A fellépők próbálták lázba hozni a közönséget, de úgy láttam, az igazi eredményhez – mint ahogy a bejátszásokban egy arénányi ember által skandálta üvöltve, hogy Michael-Michael – nálunk nincs elég keményvonalas rajongó.

És persze jó ez annak is, aki szereti a gigashow-táncszínházat, és szeretné megnézni, hogy csinálják ezt a nagyok. De ha önök inkább az új cirkusz vagy az eddig megszokott Cirque du Soleil élmény iránt érdeklődének, nyugodt szívvel hagyják ki ezt a show-t, és tegyék félre a pénzt egy következő, remélhetőleg ennél kicsit anyagerősebb előadásra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra