#VILÁGOM

Kepes András Pál Dénessel táncol nőkért

2013. február 5., kedd 15:41

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, valamint Bombera Krisztina és Jaksity Kata televíziós műsorvezetők és további aktivisták szervezésében és részvételével rendezik a „One Billion Rising Budapest” című eseményt, amihez a Voice énekesei is csatlakoztak. A kampánnyal a nők és lánygyerekek elleni, világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette, Kulka János, valamint Bombera Krisztina, Jaksity Kata, Kepes András, és a Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.

Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak a világszerte egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért, írják a flashmob honi szervezői. A világraszóló eseményt eredetileg a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. A rendezők abban bíznak, hogy sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

Aki szeretné ilyetén módon kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértését, az csatlakozzon a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. Pécsett, Veszprémben és Edelényben is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért, de az is nagy mázli, hogy ha valaki nem tud ezeken résztvenni, mert bárhol rögtönözhetnek saját táncot, amiről a videót aztán feltölthetik a rendezvény Facebook oldalára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta