#VILÁGOM

Závadával és Fehérrel erősít a Magashegyi Underground

2013. február 4., hétfő 12:46

Szimfonikus nagykoncertje főpróbahetét tartja a Magashegyi Underground, akik negyven közreműködő művésszel az utolsó simításokat végzik az új dalaikon, hiszen február 8-án, pénteken fellépnek a Müpában. Vendégeik az Akkezdet Phiai-tag Závada Péter költő, valamint Fehér Balázs, a Carbonfools énekese, mindketten először lépnek fel a szimfonikus nagyzenekarral.

Mindemellett a zenekar a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes és a Discantus Énekegyüttes tagjaival készül a péntek estére, ami merőben más koncert lesz, mint az eddig megszokottak. A Magashegyi Underground felfrissítette a legnagyobb slágereit, emellett ezen az estén ízelítőt ad készülő új nagylemezéről is, amelyen hónapok óta dolgozik. Az albumra 11 szerzeményt már megírtak a megszokottól némileg elektronikusabb hangzással, ebből ötöt fognak eljátszani az este.


Az est egyik vendége Závada Péter kortárs költő és slam poetry előadó, az Akkezdet Phiai tagja, aki szintén egy ősbemutató főszereplője lesz. "Ismerem a Magashegyi Underground munkásságát, de korábban nem dolgoztunk együtt. Izgalmasnak találtam azt a kissé titokzatos, melankolikus, ködös, szürke, téli gitárzenét, amit a fiúk átküldtek nekem, ezért mondtam igent a felkérésre. Két versemnek hasonló a hangulata, ezeket fogom spoken word-stílusban előadni erre a dallamra. A refrénhez Tariska Szabolcs írt szöveget, amit Bocskor Bíborka fog elénekelni. Abból a szempontból is nagy újdonság lesz az életemben ez a produkció, hogy bár a Müpá-ban kétszer már felléptem, ez lesz az első alkalom, hogy szimfonikus zenekarral adhatok elő egy dalt" – mondta el Závada Péter a szerkesztőségünkhöz is juttatott sajtóközleményben.

Fehér Balázs, a Carbonfools énekese is hasonló okokból örül a lehetőségnek. "Először énekelek a Müpa nagytermében, és először lépek fel komolyzenészekkel, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. A készülő szólólemezemről fogom előadni a Down című számot, aminek a zeneszerzője Toldi Miki, a Magashegyi Underground dobosa. Ennek a dalnak a jellegzetessége a pulzáló, lüktető ritmusa, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan adják vissza ezt a hatást a szimfonikusok."

A Magashegyi Underground szimfonikus fellépésén koncertfilmet is forgatnak, úgyhogy ennek apropóján látványos fénytechnikai megoldásokat ígér a zenekar, a felvétel pedig az új nagylemez dvd-mellékleteként jelenik majd meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta