#VILÁGOM

Kéjvágyó baritont rendezett Dustin Hoffman

2013. január 24., csütörtök 09:21

Dustin Hoffmann, mint megannyi más színész, eljutott odáig, hogy ki akarta próbálni, milyen irányítani a szereplőket, és úgy alakítani a dolgokat, ahogy ő szeretné. Hoffmann nem egy nagy ívű drámát választott, inkább a egy könnyed, de erőteljes filmet tett le az asztalra, amiben voltaképp nem sok minden történik, és minden szereplő elmúlt hetven.

Quartet 4.png

A film egy angol idősek otthonában játszódik, melyet kiöregedett zenészeknek és operaénekeseknek tartanak fenn. A film alapja Daniel Schmid 1984-es dokumentumfilmje, mely azt a milánói idősek otthonát mutatja be, melyet még Verdi alapított egykori operaénekeseknek.

Az otthonban egészen odáig nem történik semmi izgalmas, amig be nem költözik Jean (Maggie Smith), a régi operacsillag, aki megvetéssel tekint a kissé feledékeny, el-elalvó többi lakóra. Egészen addig, mig ki nem derül, hogy szívének oly kedves exférje is a ház lakója. A dráma egy koncerttel tetőzik, ahol négy egykor világsztár áll színpadra, hogy elénekeljék a híres Quartettet a Rigolettóból.

Persze az igazi drámák hetven felett is dúlnak, az egykori házaspár vitáitól zeng a ház, és akkor még ott van az egykori Don Juan, aki nem tagadván meg magát,  nyolcvan felett is boldogan flörtölget a fiatal doktornővel, Michael Gambon pedig hagymázas elképzeléseit próbálja megvalósítani, és színpadra kényszeríteni a nyugdíjas primadonnákat.

Quartet.png

Dustin Hoffman jó érzékkel mutatja be az öregedést, nem kínos, nem feszengős a történet, de persze nagy megélésekre nem kell számítani. A film pont az, ami: egy könnyed film egy álmos vasárnap délutánra.

KVARTETT – A NAGY NÉGYES - 2012

angol vígjáték, 95 perc,
rendező: Dustin Hoffman
forgatókönyvíró: Ronald Harwood
szereplők: Maggie Smith (Jean), Billy Connolly (Wilf), Michael Gambon (Cedric), Pauline Collins (Cissy), Sheridan Smith (dr. Lucy Cogan), Tom Courtenay (Reginald)
bemutató: 2013. január 24.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta