#VILÁGOM

Beszélgessen költőkkel a Hadikban!

2013. január 21., hétfő 13:54

Szerdán 18.00 órától Vagány históriák est lesz a Hadik kávézóban, ahol már két éve rendszeresen megrendezik a Hadik Irodalmi Szalont. A szervezők úgy gondolták, hogy az idei évet "fiatalosan és lendületesen" kezdik, azzal, hogy egy fiatal fotográfus, Bach Máté ötven kortárs magyar költőről készített portrésorozatát mutatják be, a képeken keresztül pedig a mai magyar kortárs költészetet. Bach képeit eredetileg tavaly, a költészet napján mutatták be a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Hadik Irodalmi Szalonban viszont a fotósorozata megelevenedik, ugyanis személyesen is bemutatkoznak az alanyok.

Kemény Istvántól Juhász Ferencig, Szálinger Balázstól Szöllősy Mátyásig, Szőcs Petrától Finy Petráig, Lanczkor Gábortól Borbély Szilárdig mindenki sorra került már Bach kamerája előtt, de a fotós igyekezett nem nagyon költősre venni a figurát: alanyait szabadon választott helyeken, kedvenc erdőben, udvaron, saját könyvespolc vagy a szokásos presszó előtt fotózta le kedvenc tárgyukkal - ez adja a keretet a januári Szalonnak.

A megörökített 50 kortárs költő közül ezúttal Deres Kornélia, Finy Petra, Kemény István, Schein Gábor, Szijj Ferenc és Szőcs Petra vannak soron, akik beszélgetnek, filmet néznek és felolvasnak a közönséggel/nek. Külön erre az estre repül haza Amszterdamból Magyar Bori énekesnő, aki itt Kardos Danival zenél majd, ennyi kultúra után, levezetésként pedig mindenki megvásárolhatja a hazafelé útra a Prae irodalmi magazin legújabb számát megjelenés előtt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta